Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου: Τριλογία της Αττικής – «Κυκλικές» Παρουσιάσεις – Πρώτη Συνάντηση

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Διαζώματος, κ. Σταύρου Μπένου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πρώτη κατά σειρά συνάντηση, σε μια σειρά «κυκλικών» παρουσιάσεων – συζητήσεων, που θα διοργανώνονται ανά τρίμηνο, για το Πρόγραμμα «Τριλογία της Αττικής: Αθήνα-Ελευσίνα-Λαύριο».

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν όλοι οι εταίροι (χορηγοί και φορείς) για την πορεία του Προγράμματος και να χαραχθούν από κοινού τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

Μέσω τηλεδιάσκεψης η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ Λίνα Μενδώνη και η κ Ελισάβετ Μπαλόγλου, Τεχνικός Σύμβουλος Υπουργού του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από τους χορηγούς: οι κ. Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager Aegean Airlines, κ. Ίλια Νταϊφά, Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη Δωρεών της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ., κ. Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής τομέα Ελλάδας, του Ομίλου TITAN., κ. Άγκαθα Καρανίκα, Προϊσταμένη Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου TITAN., κ. Ροδιανός Αντωνακόπουλος, Γενικός Διευθυντής, της ΝΕΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., η κ. Τζωρτζίνα Καναβού, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων, Μάρκετινγκ κι Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΝΕΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., κ. Κώστας Δρίμερης, Γενικός Διευθυντής της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.

Από τους φορείς: κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, Διευθύνων Σύμβουλος στη «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ», κ. Γιάννης Γκόλιας, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΑΣΑ Α.Ε.

Από τους μελετητές: κ. Τόμας Γκρέβε, μελετητής του Masterplan, κ. Γιώργος Νέλλας, μελετητής της Συγκοινωνιακής Μελέτης, κ. Άννα Γόγολα, μελετήτρια της Συγκοινωνιακής Μελέτης, κ. Χρήστος Χιώτης, μελετητής της Ψηφιακής Στρατηγικής για τον Πολιτισμό, κ. Σωτήρης Παυλέας, μελετητής της εταιρίας ΗΡΩΝ Σύμβουλοι, κ. Εύη Παπαντωνοπούλου, νομική σύμβουλος.

Τέλος, από πλευράς του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»: ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, συντονιστής προγραμμάτων Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση από τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο, τονίζοντας την ανάγκη προτεραιοποίησης των συγκοινωνιακών δράσεων (λεωφορειακή σύνδεση, σήμανση και “φωτοδότες” αναπλάσεις στους δήμους Ελευσίνας και Λαυρίου), ώστε η Πολιτιστική Διαδρομή να αποκτήσει φυσική και λειτουργική υπόσταση. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο πώς το κεκτημένο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μπολιάζει το σύνολο των μελετών, αλλά και τα επόμενα βήματα εξειδίκευσης των δράσεων, ώστε σε χρονικό ορίζοντα δύο μηνών (μέχρι τέλος Απριλίου 2023) να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής όλα τα έργα και οι δράσεις, με τεχνικά δελτία, έτοιμες προς ένταξη.

Ακολούθησαν οι παρουσίασεις του Masteplan (κ. Τόμας Γκρέβε) και της Συγκοινωνιακής Μελέτης (κ. Γιώργος Νέλλας και κ. Άννα Γόγολα) που υπερθεμάτισαν την ανάγκη προτεραιοποίησης των συγκοινωνιακών δράσεων και τις εξειδίκευσαν παρουσιάζοντας τα έργα της λεωφορειακής σύνδεσης και των αναπλάσεων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Υπουργού, κ. Μενδώνη η οποία αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των έργων ευθύνης του Υπουργείου εντός των αρχαιολογικών χώρων. Στην συνέχεια μετά από τις σύντομες τοποθετήσεις όλων των εταίρων του προγράμματος ακολούθησε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με την Υπουργό για την πρόοδο του προγράμματος και τη συνολική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η συνάντηση έκλεισε με την παρουσίαση από τον κ Ευδόκιμο Φρέγκογλου για το ρόλο της Θερμοκοιτίδας DHub του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα επόμενα βήματα της εξειδίκευσης των δράσεων, της παραγωγής των Τεχνικών Δελτίων, αλλά και της μετέπειτα παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος.