Γρήγορη μετάβαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Proxitour. Ο προσωπικός σου ξεναγός!»

Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Μία «έξυπνη», διαδραστική πλατφόρμα περιήγησης, η οποία παρέχει εξατομικευμένη πληροφορία βάσει  της θέσης του χρήστη, περιμένει τον επισκέπτη του Αρχαιολογικού και του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων! Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εταιρεία Terracom Α.Ε. και το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, σχεδίασαν και υλοποίησαν το σύστημα ProxiTour (Proximity Tour Guide).

Το σύστημα περιλαμβάνει περιγραφές εκθεμάτων, ηχητικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και 3D απεικονίσεις, αλλά η πραγματική καινοτομία του συνίσταται στη δυνατότητα επιλογής των ξεναγήσεων ανάλογα με την ηλικία του επισκέπτη: παιδιά (γ΄-στ΄ Δημοτικού),  Έφηβοι (μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου) και Ενήλικες.

Στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί έντεκα προτεινόμενες διαδρομές, αποτελούμενες από αντικείμενα που παρουσιάζουν την αρχαιολογική πληροφορία με τον πιο άμεσο και εύληπτο τρόπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατανόηση της Ηπείρου στη διαχρονία της.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το σύστημα είτε μέσω των δικών τους κινητών συσκευών (smartphones/tablets)  «κατεβάζοντας» την εφαρμογή (https://www.proxitour.com/proxitour-app/) είτε μέσω tablets, που τους παρέχονται από τους φύλακες του Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 06 Μαρτίου, η είσοδος στο Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης θα είναι ελεύθερη για το κοινό!

Μία δοκιμή θα σας πείσει!