Γρήγορη μετάβαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παρουσίαση προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε εχθές,15/03/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, η συμμαχία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για το καινοτόμο πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους».

Κοντά μας ήταν οι κ.Νίκος Πιμπλης, Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κα Ειρήνη Ανδρεάδη, διευθύντρια παραγωγής του ΜΜΑ, κ.Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, κ. Γιώργος Κουρουπός, συνθέτης, κ.Χρίστος Παπαγεωργίου, πιανίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, οι οποίοι μετά το χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, κα Μαρία Χρισταρά και την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από την κα Ποπη Μαλαπανη, μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για την πορεία του Καλογεροπούλειου, τη σπουδαιότητα του προγράμματος για όλους τους νέους μουσικούς της Ελλάδας και τις προοπτικές της νέας αυτής συνέργειας θεσμών του πολιτισμού στη χώρα μας.

Με συγκίνηση επίσης μίλησαν η κα Αθήνα Κόρκα, εντεταλμένη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον πολιτισμό στην Κορινθία, ο κ. Στάθης Γυφτάκης, Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο κ. Παναγιωτης Θεοδοσίου, Διευθυντής του Ωδείου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος και η κα Ίρις Κρητικού, εικαστικός και επιμελήτρια εκθέσεων, ενώ την παρουσίαση έκλεισε ο τελειόφοιτος σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Καλαματας, Κώστας Μάρκου (μαθητης του κ. Λουκά Γεώργα), ερμηνεύοντας στο πιάνο σπουδαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Κοντά μας ήταν ακόμα ο πολύτιμος χορηγός μας κ. Τάσος Παπαφίλης, ο κ. Γεώργιος Τσόγκας , η κα Μαρία Θελερίτη, η κα Ελίνα Μενούνου αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η κα ΄Ολγα Κονομόδη Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και φίλοι του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους», που έχει σαν στόχο να συστήσει νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό με τη διοργάνωση πολλαπλών συναυλιών και ηχογραφήσεων και να τονώσει την πολιτιστική δράση στην Κορίνθια και την Πελοπόννησο, πραγματοποιείται χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών μας Vinci, οικογένεια Φουρλή και ΔΙΑΖΩΜΑ με τη μορφή των εταιρικών μελών, και χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους είναι δίπλα μας σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα και μας δίνουν τα εφόδια και τη δύναμη να δουλέψουμε για το πιο παραμελημένο, αλλά συγχρόνως το πιο ελπιδοφόρο και παρηγορητικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους Νέους μας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους» και πρόσκληση ενδιαφέροντος στη σελίδα μας: https://fondationkaloy.com/