Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου του Διεθνούς Δικτύου Ασκληπιείων

Σχετικά Θέατρα

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε η δομή και οι σκοποί του Διεθνούς Δικτύου Ασκληπιείων στο ευρύ κοινό. Το Δίκτυο συγκροτήθηκε σύμφωνα με Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν στις 14 Οκτωβρίου 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι Δήμοι Επιδαύρου, Κω και Τρικκαίων, η Ιατρική και Αρχαιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω. Η εκδήλωση έγινε σύμφωνα με απόφαση, η οποία είχε ληφθεί από το Δ. Σ. του Δικτύου κατά την ιδρυτική συνεδρία της 14ης Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Πρύτανης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Ζωγράφος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και ο Γραμματέας του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω καθ. κ. Νικόλαος Παπαντωνίου. Μηνύματα για την εκδήλωση έστειλαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, και οι βουλευτές Αργολίδας κκ. Ιωάννης Γκιόλας και Ιωάννης Μανιάτης. Όλοι οι ανωτέρω εξήραν τη σημασία του Δικτύου για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, για τον πολιτισμό, την οικονομία και τον τουρισμό και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική στήριξη των δράσεων του Δικτύου στο προσεχές μέλλον. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο κ. Περικλής Μπούτος, Διπλωματικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Κωνσταντίνος Πιπερίγκος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δίκτυο καθ. κκκ. Μ. Γαζούλη και Β. Λαμπρινουδάκης παρουσίασαν στο κοινό τους σκοπούς και τη δομή του Δικτύου. Κύριοι ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Καθηγητής της Σορβόννης και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας κ. Jacques Jouanna και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου. Ο κ. Jouanna ανέπτυξε σε μια εμπνευσμένη ομιλία την εξέλιξη της παράδοσης του Ασκληπιού και των ασκληπιακών δικτύων καταλήγοντας ότι ακόμη και στην πλέον ανεπτυγμένη επιστημονική ιατρική των χρόνων του Γαληνού ο σεβασμός στην θεϊκή βοήθεια του Ασκληπιού παρέμενε ισχυρός. Ο κ. Παπαγεωργίου έδειξε πόσο χρήσιμη είναι η παράδοση του Ασκληπιού για απαντήσεις στους προβληματισμούς μας πάνω στη ζωή.

Από τη γραμματεία του Δικτύου