Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου: τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων του 2020

Σχετικά Θέατρα

Το ημερολόγιο εκδηλώσεων του 2020 είναι έτοιμο!

Πυρήνας των εκδηλώσεων για το έτος 2020 θα είναι η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», με επίκεντρο τα πέντε αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Για την άρτια λειτουργία του οραματικού αυτού προγράμματος και έχοντας σαν στόχο τη σύνδεση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας μέσα από νέες μορφές συμμετοχικής δράσης, θα εγκαινιάσουμε δύο νέους θεσμούς:

  1. τη «συστάδα (cluster) επιχειρήσεων» στη βάση ενός κοινά αποδεκτού Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και
  2. το Φορέα Λειτουργίας και Διαχείρισης της Διαδρομής (DMO),

Το cluster είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία δικτύωσης των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών, στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη και η ανάπτυξη της Διαδρομής, καθώς και η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Ο DMO μεριμνά καθημερινά, ώστε όλη η «αλυσίδα» πόρων και υπηρεσιών της διαδρομής να διατηρεί υψηλή λειτουργικότητα και ποιότητα. Σήμερα στο Cluster της διαδρομής της Ηπείρου συμμετέχουν 60 επιχειρήσεις, ενώ έχει οριστεί ως DMO της διαδρομής, η ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

Υποστηρίζοντας, λοιπόν, με όλες τις δυνάμεις μας τη Διαδρομή της Ηπείρου ο νέος κύκλος ομιλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα έχει ως θέμα την παρουσίαση της πορείας αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – κόμβων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, τα οποία είναι το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης, Κασσώπης, Νικόπολης, Αμβρακίας και Γιτάνων. Ομιλητές στον νέο κύκλο εκδηλώσεων θα είναι οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων, οι μελετητές  των μνημείων και οι επιβλέποντες των έργων.

Το 2020 μετά από ένα δημιουργικό κύκλο 12 χρόνων θα επιστρέψουμε στην «ιστορική αφετηρία» του Σωματείου μας, την Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα πραγματοποιηθεί η 13η Γενική μας Συνέλευση. Επίσης, η απόφασή μας αυτή απορρέει και από την επιθυμία όλων μας να τιμήσουμε το σπουδαίο Καθηγητή Αρχαιολογίας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, κ. Πέτρο Θέμελη και το έργο του για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε την 6η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, στην οποία θα ξεδιπλώσουμε τις εκφάνσεις του ενεργού εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας, που είναι το αξιακό μας υπόβαθρο.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με τα κάλαντα του Διαζώματος!

 

Μπορείτε στη συνέχεια να δείτε αναλυτικά το Διαζωματικό Ημερολόγιο του 2020, καθώς και την επιστολή του Προέδρου του Διαζώματος, κ. Σταύρου Μπένου :