Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου: Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας από το Γυμνάσιο Ερέτριας

Σχετικά Θέατρα

Δελτίο Τύπου Γυμνασίου Ερέτριας:

Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας από το Γυμνάσιο Ερέτριας

Κατά  το σχολικό έτος 2021-2022 μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας εργάζονται, για ακόμη μια φορά, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου Διάζωμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Στη διάρκεια αυτού οι «Ξεναγοί» του σχολείου μας (μαθητές της Γ΄ τάξης) επικοινωνούν στο πλαίσιο τηλεσυνδιδασκαλίας με τους μαθητές του Γυμνασίου Σχηματαρίου, διαβάζουν το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αρχαίο Θέατρο», υμνούν μαζί τους την Ειρήνη, οργανώνουν την ξενάγηση αυτών. Ξενάγηση που πραγματοποιείται στις 5 Απριλίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές του Γυμνασίου Σχηματαρίου (Β2) και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό τους Διαμαντάκη Νικόλαο για τη συνεργασία τους. Επίσης, τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σχηματαρίου, κ. Αντωνίου Νίκη και Παπαμήτρου Αναστασία και τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ερέτριας, κ. Υψηλάντη Μαρία, Ρουμπή Αργυρώ, Λαζινού Μαρία-Ειρήνη, Μπενέτου Βασιλική για την υποστήριξή τους. Τέλος, τους Διευθυντές μας, κ. Καραμπατσώλη Άννα και κ. Δημητρίου Πέτρο για την αμέριστη βοήθειά τους.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
ΓΟΥΝΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ-ΑΝΝΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΟ, ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΡΑΜΑΝΤΑΝΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΣΟΥΓΛΕΡΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΣΠΑΧΟ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΑΓΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΖΕΛΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ, ΤΟΥΜΑΝΙΔΗ ΝΕΦΕΛΗ, ΤΣΑΚΜΑΚΗ ΝΙΚΟ, ΤΣΙΓΚΑ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΦΑΙΔΡΑ, ΤΣΩΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Να σημειωθεί πως οι «Ξεναγοί μας», με δαπάνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας  προσκλήθηκαν και παρευρέθησαν στις διεργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: «Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση – Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου» το οποίο διοργανώθηκε στις 5, 6 και 7 Μαΐου στους Δελφούς. Το συνέδριο συντελέστηκε με τη βοήθεια του  Οργανισμού «Ελλάδα 2021» και του ΥΠΑΙΘ, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, της Cosmote, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.. Να σημειωθεί, επίσης, πως στις ξεναγήσεις η πρώτη διδάξασα είναι η Διευθύντρια του σχολείου μας, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να φέρει τους μαθητές της σε επαφή με τον πολιτισμό του τόπου μας.
Φραγκομανώλη Σταυρούλα

Μπορείτε να δείτε τους παρακάτω συνδέσμους: 
Το περιοδικό του σχολείου μας: «Ταξιδεύοντας»: https://schoolpress.sch.gr/taxidevontas/archives/series/4%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82

«Υιοθεσία Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας» (Συνεργάζονται τα σχολεία: Γυμνάσιο Σχηματαρίου-Γυμνάσιο Ερέτριας)
https://video.sch.gr/asset/detail/u2TIDeLKQM7MuftXlcDT6OOY
Η Ειρήνη μέσα από τα μάτια των προσφύγων
https://video.sch.gr/asset/detail/HTUCO5fsWgPafKaUDFghmZSR

Δείτε περισσότερες δράσεις μαθητών στη Generation D.