Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο Τύπου: Δράσεις πολιτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Σχετικά Θέατρα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράσεις Πολιτισμού
Στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο Αρχαιολογικών Περιπάτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι πολίτες θα γνωρίσουν
καλύτερα την ιστορία του τόπου μας μέσα από επισκέψεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας θα υποδέχονται ομάδες επισκεπτών για να περιηγηθούν μαζί στο χώρο και στο χρόνο.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης όπου θα παρουσιαστεί το έργο της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου και της δυτικής στοάς του Ιερού της Δωδώνης. Την δράση θα υλοποιήσουν η Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων Παρασκευή Γιούνη και η συντηρήτρια Τ.Ε. Μελίνα Νάκα.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις στοές που βρίσκονται βόρεια της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου. Στις στοές στεγάζεται φωτογραφική έκθεση με πλούσιο
εποπτικό υλικό, πληροφοριακά κείμενα και σχέδια που αναφέρονται στην πόλη των Ιωαννίνων και το Κάστρο με τίτλο: «Από την Βυζαντινή Καστροπολιτεία στην Οθωμανική Μεγαλούπολη». Την περιήγηση θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Αθηνά Ζωγάκη.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Την περιήγηση θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Μάτα Κορτζή.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης με τη συνεργασία της Πνευματικής Κίνησης «Η αρχαία Δωδώνη». Την περιήγηση θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Ελένη Βασιλείου.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στις Μονές της Νήσου Ιωαννίνων. Την περιήγηση θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Ξένια Δημητρακοπούλου.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης. Την περιήγηση θα υλοποιήσει ο αρχαιολόγος Χρήστος Κλείτσας.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) θα πραγματοποιηθεί περιπατητική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Καστρίτσας. Την περιήγηση θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Υπατία Φάκλαρη.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο κτίριο του Θησαυροφυλακίου στο Ιτς Καλέ. Την δράση με θέμα «Γνωρίζοντας την τέχνη της αργυροχοΐας μέσα από τις
συλλογές του Θησαυροφυλακίου» θα υλοποιήσει η αρχαιολόγος Δήμητρα Παπαϊωάννου.

Η δήλωση συμμετοχής στους περιπάτους είναι απαραίτητη και γίνεται αποκλειστικά και μόνο τηλεφωνικά. Λόγω του περιορισμού των θέσεων θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κατά την επίσκεψη τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο
πιστοποιητικά.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:

Μελίνα Νάκα : Τηλ. Επικοινωνίας 2651001063 email : [email protected]
Χρήστος Κλείτσας : Τηλ επικοινωνίας 2651001062 email [email protected]
Δήμητρα Παπαϊωάννου : Τηλ. Επικοινωνίας 2651025989 email [email protected]
Αθηνά Ζωγάκη: Τηλ επικοινωνίας 2651025989 email [email protected]
Μάτα Κορτζή : Τηλ επικοινωνίας 2651025989 email [email protected]
Υπατία Φάκλαρη : Τηλ επικοινωνίας 2651001061 email [email protected]
Ξένια Δημητρακοπούλου: Τηλ επικοινωνίας 2651025989 email
[email protected]

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, εδώ.