Γρήγορη μετάβαση

Δεύτερη επιστολή για τη 12η (ΙΒ’) Γενική Συνέλευση του Διαζώματος

Σχετικά Θέατρα

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2019

 

Αγαπητά μας μέλη,

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα θέλαμε να σας δώσουμε ορισμένες Διαζωματικές πληροφορίες για την ΙΒ΄ Γενική μας Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νάξο και τη Δήλο.

Φέτος, η συνέλευση μας στη Νάξο σηματοδοτεί την προσπάθεια για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί της Νάξου, ενός ολιστικού προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού που έχει ως στόχο να φέρει τα μνημεία του νησιού στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα, το Σωματείο μας, ανάθεσε ήδη τις μελέτες αναπτυξιακού σχεδιασμού και marketing για την Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου στο μελετητικό γραφείο ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε και το Δρ. Δημήτρη Κούτουλα. Η παραπάνω ανάθεση πραγματοποιείται χάρη στη σπουδαία χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και της Aegean Airlines με το ποσό των 40.000 ευρώ συνολικά (ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ 20.000 ευρώ και Aegean Airlines 20.000 ευρώ).

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος εγκαινιάζουμε μία νέα μορφή συνδιοργάνωσης της Γενικής μας Συνέλευσης, στην οποία συμβάλλουμε από κοινού οι Χορηγοί του Σωματείου, τα Τακτικά του μέλη και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Τα τακτικά μέλη συμβάλλουν στη διοργάνωση της Συνέλευσης με το ποσό των 20.000 ευρώ, η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ως σταθερός  χορηγός μας, συμβάλλει με το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ το Σωματείο με το ποσό των 30.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε στην πράξη τον αξιακό μας πολιτισμό που στηρίζεται στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλη τη δομή και τις δράσεις του εθελοντικού μας κινήματος

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τόσο εσάς, όσο και την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για τη διαχρονική στήριξη το έργο του Διαζώματος.

 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Όπως ήδη γνωρίζετε τη διοργάνωση της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος έχει  αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο SOMEWHERE WE KNOW, το οποίο έχει φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής μας στα ξενοδοχεία του νησιού, αλλά και για την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τόσο προς/από το νησί της Νάξου (18/09/19 αναχώρηση στις 07.25 π.μ. από Πειραιά προς Νάξο και 22/09/19 αναχώρηση στις 18.00 μ.μ. από Νάξο προς Πειραιά), όσο και προς/από το νησί της Δήλου.

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στη συνέλευσή μας με δική σας μεμονωμένη κράτηση (ξενοδοχείο & ακτοπλοϊκά) θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με το ταξιδιωτικό γραφείο, προκειμένου να σας εξασφαλίσει τη συμμετοχή σας στην εκδρομή στο νησί της Δήλου. Επίσης, όσοι δεν έχετε δηλώσει το όνομα του συνοδού σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το ταξιδιωτικό γραφείο, διότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι προσωποποιημένα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η εξόφληση του κόστους συμμετοχής σας στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να γίνει μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση μετά την παραπάνω ημερομηνία θα μπορεί να συμμετάσχει, αλλά θα αποστερηθεί το εκπτωτικό πακέτο που έχει εξασφαλίσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Ωστόσο, θα σας εξασφαλίσουμε όλο το πακέτο που διαθέσαμε και στα υπόλοιπα μέλη μας που αντιστοιχεί στο ποσό των 105 ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:

 • εισιτήρια από και προς τη Δήλο,
 • εσωτερικές μετακινήσεις στην Νάξο με πούλμαν,
 • ξεναγήσεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους,
 • σάκος με το υλικό της γενικής συνέλευσης και τη διαπίστευσή σας,
 • 50 ευρώ ως συμβολή σας στη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας εξόφλησης, όποτε και θα έχουμε τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων και την οριστική κατανομή στα ξενοδοχεία, το ταξιδιωτικό γραφείο θα σας ενημερώσει προσωπικά για το κατάλυμά σας. Επιπλέον, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει να τα παραλάβετε από τα γραφεία του SOMEWHERE WE KNOW (Ασκληπιού 100, Αθήνα), από το Σάββατο 20 έως την Τρίτη 30 Ιουλίου και από την Τρίτη 20 Αυγούστου έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Όσοι βρίσκεστε στην επαρχία σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ταξιδιωτικό γραφείο ώστε να σας σταλούν ταχυδρομικά.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την ακυρωτική πολιτική του ταξιδιού, η οποία υπαγορεύεται από τους ευνοϊκούς όρους που έχουμε εξασφαλίσει με τα ξενοδοχεία και την ακτοπλοϊκή εταιρεία:

 • Όσοι ακυρώσετε τη συμμετοχή σας έως και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 δικαιούστε την πλήρη επιστροφή του ποσού που έχετε καταβάλει.
 • Όσοι ακυρώσετε τη συμμετοχή σας από την Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 δικαιούστε την επιστροφή μόνο του ποσού της προκαταβολής.
 • Όσοι ακυρώσετε τη συμμετοχή σας από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και μετά δεν θα υπάρξει επιστροφή των χρημάτων.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς διαμορφώσαμε το τελικό πρόγραμμα του πενθημέρου της ΙΒ΄Γενικής μας Συνέλευσης (Συν. 1). Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης θα μας ενημερώνει για τα σπουδαία μνημεία της Νάξου και της Δήλου και θα ακολουθούν αυτοξεναγήσεις με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού, το οποίο θα βρείτε στο σάκο σας. Επιπλέον, ο μελετητής, κ. Κώστας Ζάμπας θα μας παρουσιάσει τη μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου της Δήλου.

Αφετηρία των περιηγήσεών μας θα είναι η κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας (πλατεία Μανδηλαρά) και τα πούλμαν θα ξεκινούν από το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι της Χώρας της Νάξου, το οποίο βρίσκεται πλησίον της πλατείας. Για τη διευκόλυνση των εσωτερικών μας μετακινήσεων σας παρακαλούμε θερμά στο πούλμαν που θα επιβιβαστείτε την πρώτη φορά να παραμένετε σε όλες τις μετακινήσεις της Γενικής Συνέλευσης. Επίσης και για την εκδρομή μας στη Δήλο σημείο συνάντησής μας θα είναι η κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας (πλατεία Μανδηλαρά), από όπου μετά όλοι μαζί  θα επιβιβαστούμε σε τρία  πλοία.

Δεδομένου  ότι το πρόγραμμά μας είναι και φέτος αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει επιπλέον και δρομολόγια πλοίων με συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης σας παρακαλούμε να συμβάλετε στην οργανωτική του επιτυχία, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις πενθήμερο

 • ΓΕΥΜΑΤΑ και ΔΕΙΠΝΑ

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στη Νάξο  (Σαγκρί, Απόλλωνα) και τη Δήλο θα προσφερθεί σε όλους από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα μικρό σνακ με τοπικές γεύσεις.

Επίσης, το Σάββατο ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης, θα προσφέρει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ένα Catering, το οποίο θα περιλαμβάνει αρχικά καφέ, αναψυκτικά και εν συνεχεία μία μεγάλη ποικιλία από τοπικά μικροεδέσματα.

Καθώς, η Νάξος φημίζεται για την τοπική κουζίνα και τον πλούσιο πρωτογενή της τομέα σας προτείνουμε στον ελεύθερο σας χρόνο να ανακαλύψετε μόνοι σας τα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού.

 • ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα ένα όμορφο μουσικό δρώμενο στο Ιερό των Υρίων στη Νάξο θα διανθίσει το πενθήμερο μας. Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, με επικεφαλής τον ιδρυτή και μουσικό της διευθυντή κ. Διονύση Γραμμένο (κλαρινέτο) και με τη συμμετοχή του κουαρτέτου εγχόρδων αποτελούμενου από τους μουσικούς κ.κ. Φοίβη Ρουσοχατζάκη (Βιολί), Μαριάνθη Καραγιάννη (Βιολί), Άλκηστη Μισούλη (Βιόλα) και Ευστρατία Χαλουλάκου (Βιολοντσέλο), θα μας ταξιδέψει σε  έργα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα δρώμενο με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια στην κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας Νάξου (πλατεία Μανδηλαρά).

 • ΥΛΙΚΟ – ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Όλα τα μέλη θα βρείτε στα δωμάτιά σας τους σάκους με το υλικό της γενικής συνέλευσης. Όσα μέλη είστε ταμειακώς εντάξει μέσα στο σάκο θα έχετε και τη διαπίστευσή σας, τα υπόλοιπα μέλη θα παραλάβετε τη διαπίστευσή σας το Σάββατο πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Ο σάκος θα περιλαμβάνει όλο το ενημερωτικό υλικό, καθώς και μικρές εκπλήξεις. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι διαπιστεύσεις θα είναι απαραίτητες το Σάββατο κατά τη διάρκεια του τελετουργικού και των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης.

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στη Γενική μας Συνέλευση και επιθυμείτε να συμμετέχετε σας παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσετε με το γραφείο SOMEWHERE WE KNOW για την κράτησή σας (Παναγιώτης Σπαράγγης, τηλ. 2114113224). Τέλος, όσοι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στη Γενική μας Συνέλευση σας παρακαλούμε να μας προτείνετε ένα άλλο μέλος, το οποίο επιθυμείτε να σας εκπροσωπήσει τόσο στη διαδικασία της διαπίστωσης της απαρτίας, όσο και στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν (Συν. 2).

Τέλος, οι άνθρωποι του Διαζώματος (Τηλ: 210 82 54256-7) θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε

 

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος