Γρήγορη μετάβαση

Blod Web Lectures: «Η Αξία και η Μαγεία των Συνεργειών» – Διάλεξη Σταύρου Μπένου

Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς Blod Web Lectures. Πρόκειται για μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε χάρη στη θερμή ανταπόκριση των ομιλητών σε μια πρωτοβουλία της Ομάδας του BLOD, με σκοπό να υποκατασταθεί στο ελάχιστο η λειτουργία και η θεματική ποικιλία των εκδηλώσεων λόγου για όσο διάστημα οι αίθουσες διαλέξεων παραμένουν κλειστές ή υπολειτουργούν εξαιτίας της πανδημίας.

Το BLOD ζήτησε από τον Πρόεδρο του Σωματείου “Διάζωμα” και πρώην υπουργό, Σταύρο Μπένο, να συμβάλει με μια ομιλία του, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “Blod Web Lectures” που έχει σκοπό τη δημιουργία διαδικτυακών διαλέξεων οι οποίες θα καλύψουν, σε κάποιο βαθμό, το κενό που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των εκδηλώσεων λόγου εξ αιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Μπένος αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόταση του BLOD και επέλεξε να βιντεοσκοπηθεί η διάλεξή του με τίτλο «Η Αξία και η Μαγεία των Συνεργειών» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2020 ύστερα από πρόσκληση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Πολιτιστικών Βιομηχανιών και Τουριστική Ανάπτυξη», με τη συμμετοχή και του Υπευθύνου Προγραμμάτων και Πολυμεσικών Εφαρμογών του “Διαζώματος”, Ευδόκιμου Φρέγγογλου.

Eπιλέξτε την εικόνα που ακολουθεί για να πρακολουθήσετε τη διάλεξη:

Blod-dialexi-maios-2020

blod

 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε σε απευθείας διαδικτυακή σύνδεση των ομιλητών με τη Θεσσαλονίκη και βιντεοσκοπήθηκε εκ του φυσικού από το συνεργείο του BLOD.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης: To ΔΠΜΣ “Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη” συζητά για την αξία και τη μαγεία των συνεργειών και σχεδιάζει νέες συνεργασίες! Η δύναμη των οραμάτων και το πάθος της υλοποίησής τους.

Το Σάββατο 23 Μαίου είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο ΔΠΜΣ “Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη” τον Πρόεδρο του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρο Μπένο, και τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, πολιτιστικών βιομηχανιών και τουριστική ανάπτυξη».

Ένας εμπνευσμένος ομιλητής και ένας άξιος συνεργάτης του μας μύησαν στη μαγεία των συνεργειών για την αναβίωση και τουριστική αξιοποίηση εγκαταλειμένων αρχαίων θεάτρων, καθώς και για τα νέα σχέδια του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ! Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη και η δημιουργική συζήτηση που ακολούθησε με τους/τις φοιτητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες του ΔΠΜΣ μας έδειξαν τον στόχο: τη συνέργεια του ΔΠΜΣ με το ΔΙΑΖΩΜΑ. Μένει να χαράξουμε τον δρόμο… Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπένο και τον κ. Φρέγκογλου. Ευχαριστούμε επίσης την διδάσκουσα του μαθήματος κα Άνυ Λεφάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ που είχε την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Τη διάλεξη προλογίζει η Στέλλα Κωστοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ενώ τους ομιλητές παρουσιάζει η Στέλλα Λεφάκη(Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

blod_bodossaki