Γρήγορη μετάβαση

Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας: Σύμβαση για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στις οδούς Μινύος και Ακροπόλεως (Α’ Φάση)

Σχετικά Θέατρα

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Ορχομενού προχώρησε στην ανάθεση σύμβασης για την εκτέλεση του υποέργου 2 με τίτλο  «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ». Η ανάθεση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, περιβάλλων δημόσιος χώρος, Α΄ φαση: δρόμοι, Μινύα -Ακροπόλεως» και έχει χρηματοδότηση, ύψους 1.155.000,00 που διαθέτει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του  Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Το έργο εντάσσεται σε μια δέσμη παρεμβάσεων του Δήμου Ορχομενού για τη διαμόρφωση των οδών Μινύου και Ακροπόλεως, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το Δήμο μελέτες (αρχιτεκτονική, ΗΛΜ, Φυτοτεχνική κλπ.) και απώτερος στόχος είναι η υλοποίηση της νέας χάραξης και πεζοδρόμησης της οδού Μινύου για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Ορχομενού.

Πιο συγκεκριμένα, το υποέργο 2 αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την απελευθέρωση του αστικού τοπίου από το υπέργειο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και στην ανάδειξη των μνημείων του Αρχαιολογικού Πάρκου (θολωτός τάφος του Μινύου, αρχαίο θέατρο Ορχομενού, ναός Παναγίας Σκριπούς).

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, η οποία δίνει νέα δυναμική στην υλοποίηση του προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο την τρισδιάστατη απεικόνιση του Αρχαιολογικού Πάρκου, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος:

https://www.youtube.com/watch?v=huBUX2Nfa_U&feature=emb_logo

  • Ο θολωτός, μυκηναϊκός τάφος του Μινύου