Γρήγορη μετάβαση

«Αποχωρισμοί»: Eκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο της Απτέρας

Σχετικά Θέατρα

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Απτέρας η παράσταση “Αποχωρισμοί” με τη Σοφία Χιλλ. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική πράξη που θα παρουσιαστεί στο κοινό στο αρχαίο θέατρο μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών και της αποκατάστασής του.

Έμπνευση για τη δημιουργία της θεατρικής πράξης αποτέλεσε μια ενεπίγραφη επιτύβια στήλη του 3ου αιώνα μ.Χ. από το νεκροταφείο της Απτέρας,  όπου ο Νείκων απεικονίζεται να αποχαιρετά τη νεαρή συζυγό του, Συμφέρουσα, που «̋ὡς ἄνεμος γὰρ ἁπλῶς ἐπετάσθη̏»  –  γιατί απλά σαν άνεμος  πέταξε».

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το δελτίο εισόδου το οποίο θα διατίθεται ηλεκτρονικά από την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 12.00 στην ιστοσελίδα www.ancientaptera.gr.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα θα διανεμηθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων από 24 έως 28/06/2019 [Νικολάου Πλαστήρα & Αποκορώνου | Στοά Βαρδινογιάννη – 4ος όροφος].

Η θεατρική πράξη αποτελεί συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων του ΥΠΠΟΑ , της Περιφέρειας Κρήτης και του Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

 

Αρχαίο θέατρο Απτέρας

29 & 30 Ιουνίου 2019 | ώρα έναρξης παράστασης 21:00 (προσέλευση κοινού στον χώρο του θεάτρου 20:30)

Είσοδος ελεύθερη με έντυπα δελτία εισόδου (πρώτος έλεγχος στα Μεγάλα Χωράφια, δεύτερος στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου)

 1