Γρήγορη μετάβαση

Απονομή του βραβείου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018» στην ΙΝΤERAMERICAN για το έργο της στο «Αρχαιολογικό Πάρκο της Επιδαύρου»

Σχετικά Θέατρα

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων Βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», που διοργάνωσε η ΜΚΟ Ecocity στη Μήλο, ο όμιλος εταιρειών INTERAMERICAN βραβεύτηκε στην κατηγορία «Χορηγία για το Περιβάλλον» για την έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθησία που έχει επιδείξει στο σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου για την Περιβαλλοντική Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.

Η σημαντική χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN συνέβαλε ώστε να ολοκληρωθεί η Μελέτη με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού: ένα παγκόσμιο ταξίδι από τη μαγική στην πραγματική ιατρική, ένα ταξίδι στο περιβάλλον της ίασης».

Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συγκροτήματος, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική του υπόσταση και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες. Η χορηγία της INTERAMERICAN  λειτούργησε σαν καταλύτης, ώστε το έργο να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020) του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιθυμεί να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά την  INTERAMERICAN για τη συμπόρευσή της στο κοινό όραμα της προστασίας και ανάδειξης αυτού του μοναδικού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού μνημειακού συνόλου της χώρας μας, καθώς το έργο της  θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετική ανακοίνωση και δημοσίευμα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

1_oikopolis