Γρήγορη μετάβαση

Appollo: Μια ομάδα μαθητικής επιχειρηματικότητας στο B’Αρσάκειο Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στη Στοά του Βιβλίου, παρουσιάστηκε από απόφοιτους του Β’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού η εφαρμογή «Appollo», μια αξιοθαύμαστη και πρωτότυπη πρωτοβουλία στον τομέα της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.

Το Appollo (APP = APPlication + APOLLON) αποτελεί το προϊόν της εικονικής επιχείρησης «ΕΠΕΙΚΟΝ» (προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων Επικούριος και Εικόνες) και σχεδιάστηκε  από τους μαθητές  του Β’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού το έτος 2015-2016. Στην προσπάθειά τους συνέβαλε και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συγκεκριμένα ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, υπεύθυνος για τις πολυμεσικές εφαρμογές του Σωματείου.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο και μιας χάρτινης συσκευής προβολής, που σχεδιάστηκε από την Google και αφορά τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Αρκαδία. Η συσκευή προσφέρει στο χρήστη οπτικοακουστική, τρισδιάστατη ξενάγηση στον ναό, στην μορφή που είχε στο τελευταίο τέταρτο του 5ου αι. π.Χ. Η εφαρμογή προσφέρεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει εξελιγμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και το Apollo έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μἐχρι σἠμερα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο κ. Επαμεινώνδας-Νικόλας Μπίτσης, Διευθυντής του Β΄Αρσακείου, ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης και η τέως Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Διαβαστε περισσότερα στους συνδέσμους που ακολουθούν: