Γρήγορη μετάβαση

Ανοιχτή επιστολή στην Εφημερίδα «ΑΥΓΗ»

Αγαπητή «Αυγή»,

Είμαι 42 χρόνια ενεργός στη Δημόσια Ζωή και πρώτη φορά βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοιο «κύμα λάσπης»…τη στιγμή μάλιστα, που έχω αναλάβει από τον Πρωθυπουργό της χώρας ως εθελοντής, χωρίς θώκους και αμοιβές, μια μείζονα πατριωτική αποστολή: ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓKΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το δημοσίευμα της «Αυγής» με τίτλο «Η Φαμίλια και οι φίλοι της» (22/09/2021), που είναι πιστή αναπαραγωγή του αντίστοιχου δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με τίτλο «Φαμίλια Α.Ε.!» (19/09/2021), με εμφανίζει περίπου ως «μαφιόζο», που με όχημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ», πακτωλός χρημάτων που προέρχεται από το Δημόσιο Τομέα και την Ευρωπαϊκή Ένωση αξιοποιείται με ιδιοτελή τρόπο.

Ήταν βεβαίως και για εμένα μεγάλη απογοήτευση ότι η Εφημερίδα «Αυγή» με μακρά παράδοση δεοντολογίας, δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει, με μια απλή επαφή μαζί μου, την άλλη άποψη.

Ιδού λοιπόν η αλήθεια:

  • Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» από την ίδρυση του το 2008 δεν έχει λάβει ΟΥΤΕ 1 ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι οι πόροι του, όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα μας προέρχονται από τα μέλη του – τακτικά και εταιρικά – και τον κύκλο των Δωρητών και των Χορηγών του Σωματείου.

Αντιστρόφως, το «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει προσφέρει δεκάδες μελέτες δωρεάν στην πολιτεία, προκειμένου το κράτος να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους δεκάδων εκατομμυρίων  ευρώ.

Το αντίθετο συμβαίνει. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» πρότεινε στην κυβέρνηση το οραματικό σχέδιο «Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού», για το οποίο μάλιστα  το Σωματείο εκπονεί το Masterplan με δικούς του πόρους. Εξυπακούεται ότι το έργο εφόσον εγκριθεί και ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κυρίως Υποδομών).

  • Έρχομαι τώρα, στους επαίσχυντους ισχυρισμούς εις βάρος του γιου μου Θοδωρή, ο οποίος έχει αφιερώσει χιλιάδες εργατοώρες ως απόλυτος εθελοντής στο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Για «κακή του τύχη» συνεργάστηκε επιστημονικά με την κόρη του κ. Θ. Σκυλακάκη στα πλαίσια μιας έρευνας που τους ανατέθηκε από την ΑΜΚΕ «διαΝΕΟσις» και ξαφνικά δυο νέα παιδιά, ταλαντούχα που παλεύουν στον σκληρό ιδιωτικό τομέα, βρίσκονται στο ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ για να «υπηρετήσουν» τα σκοτεινά σενάρια των συντακτών του κατάπτυστου ρεπορτάζ.

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Εγώ, κατά το δημοσίευμα, δήθεν «ευγνωμονώντας» τη διαΝΕΟσις της αναθέτω δυο μελέτες του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Οι συντάκτες όμως του λιβελλογραφήματος δεν «πληροφορήθηκαν» ότι οι δυο αυτές μελέτες θα προσφερθούν από τη διαΝΕΟσις ως δωρεά στο κράτος.

Δικαιούμαι μετά από όλα αυτά να αναρωτηθώ:

ΓΙΑΤΙ «ΑΥΓΗ»;

 

Σταύρος Μπένος

Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»