Αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για το σχολικό έτος 2022-2023
ΗΠΕΙΡΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Από την οικοδόμηση στη λειτουργία
ΙΣΤ’ Γενική Συνέλευση
Ημερολόγιο 6/9/2023 – ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο
Εγκαίνια Δασικού Χωριού Παπάδων στην Βόρεια Εύβοια και αξιοποίηση του μοντέλου Ανασυγκρότησης της Βόρειας για την Ανασυγκρότηση του Έβρου
Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τις Υπηρεσίες Υγειονομικού της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων του ιού της γρίπης και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ / 42 / 25-02-2020 Άρθρο 1, παράγραφο ζ, αποφασίσαμε για προληπτικούς λόγους, την αναβολή της εκδήλωσής μας «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό Θέατρο Νικόπολης και Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης», η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με αφορμή την παραπάνω αναβολή αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τον κύκλο εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» και το 2021.
Συνεπώς, η τελευταία εκδήλωση του κύκλου 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, θα αφορά μόνο το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Γιτάνων».
Το 2021 προγραμματίζονται τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, για τα θέατρα της Ηπείρου, με τις ακόλουθες θεματικές:
Τέλος, η ημερομηνία των νέων εκδηλώσεων θα δημοσιευτεί στο καθιερωμένο ημερολόγιο του έτους 2021.