Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση μελέτης από το ΔΙΑΖΩΜΑ για την οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας»

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Μελέτη για την οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, κ. Σταύρος Μπένος και η διαχειρίστρια της «Κ.Σ. Τόπος Συμβουλευτική ΙΚΕ», κ. Άννα – Μαρία Σκυλακάκη.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας» έχει στόχο να αναδείξει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ποιοτικό και αναγνωρισμένο τουριστικό προορισμό, μέσα από την έξυπνη προβολή και αξιοποίηση  των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού αλλά και με τη συνάντησή τους με τον τομέα της αγροδιατροφής.  Για την οικοδόμηση της διαδρομής απαιτούνται 4 διακριτά στάδια : α)  εξασφάλιση υποδομών (αρχαιολογικών και υποδομών λειτουργίας), β) υλοποίηση του marketing και των ψηφιακών δράσεων του προγράμματος, γ) συμμετοχή της επιχειρηματικότητας στη Διαδρομή μέσω ενός Συμφώνου Ποιότητας και δ) διακυβέρνηση του προγράμματος.

Η μελέτη ανατίθεται στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω έργου και αφορά το τρίτο και τέταρτο στάδιο οικοδόμησης της Διαδρομής. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • τον εντοπισμό των κλάδων, επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων που θα ενταχθούν στη Διαδρομή,
  • την περιγραφή του φορέα λειτουργίας που θα συσταθεί με σκοπό την ανάπτυξη και εξυπηρέτηση της Διαδρομής,
  • την περιγραφή της σύνδεσης τουριστικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο χρόνος για την υλοποίηση της μελέτης είναι 180 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης και το κόστος της μελέτης, το οποίο ανέρχεται στα 12.000,00 ευρώ  (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) θα καλυφθεί από τη χορηγία του όμιλου Μυτιληναίος. Το ΔΙΑΖΩΜΑ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον όμιλο, που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη σταθερή του υποστήριξη στο όραμα του Σωματείου για την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους της σύμβασης καθώς και τη μελέτη στους ακόλουθους συνδέσμους:

Σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης του έργου: «Μελέτη για την οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας»

Τροποποίηση Σύμβασης – Σεπτέμβριος 2018

Μελέτη: Συμμετοχή της Τοπικής Οικονομίας στη Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας (τοπικό σύμφωνο) -2018

  • Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης : κ. Σταύρος Μπένος, κ. Θανάσης Κανταρτζής, κ. Άννα Μαρία Σκυλακάκη