Γρήγορη μετάβαση

Ανάθεση του έργου: «Βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της νήσου Θήρας»

Σχετικά Θέατρα

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η ανάθεση του έργου: «Βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της νήσου Θήρας» στην Εταιρεία «ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Ε.Π.Ε.». Τη Σύμβαση   υπέγραψαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος και ο Συγκοινωνιολόγος, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας DROMOS, κ. Κωνσταντίνος Ζέκκος.

Η ανάθεση της εν λόγω μελέτης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα» που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Δήμος Θήρας, ως ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν που θα διαφοροποιεί τα δεδομένα του νησιού, όχι μόνο χρονικά (επέκταση της υπάρχουσας τουριστικής σεζόν σε 12μηνο), αλλά και θεματικά και χωρικά (διεύρυνση του φάσματος και των σημείων ενδιαφέροντος του νησιού).

Το αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας των βασικών αρχαιολογικών χώρων του Ακρωτηρίου και της Αρχαίας Θήρας, καθώς και των ενδιάμεσων εστιακών σημείων ενδιαφέροντος του εποχούμενου επισκέπτη στις δύο βασικές διαδρομές του νησιού (Οία – Ακρωτήρι – Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου, καθώς και Οία – Πύργος – Καμάρι – Αρχαιολογικός Χώρας Αρχαίας Θήρας), με τη διατύπωση προτάσεων για πληροφοριακή / καθοδηγητική σήμανση, για την διαμόρφωση νέων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων χώρων στάθμευσης εκτός οδού που εξυπηρετούν την προσβασιμότητα των εστιακών σημείων και τον προσδιορισμό των πρόσφορων διαδρομών πεζών που διασυνδέουν τους χώρους στάθμευσης με τις θέσεις επίσκεψης των εστιακών σημείων εντός των οικισμών Οίας και Ακρωτηρίου.

Το κόστος ανάθεσης της μελέτης καλύπτει με τη χορηγία της η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, με Διαχειριστή τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

 

Symvasi_zekos_sadorini