Γρήγορη μετάβαση

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Πολιτισμού για την Αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας

Στις 12 Μαΐου 2022,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός,  παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, ανακοίνωσε το πλήρες Πρόγραμμα Πολιτισμού που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η παρουσίαση έγινε στη διάρκεια  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στην οποία ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος είχε προσκληθεί από τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Γιάννη Κοντζιά.

Το Πρόγραμμα Πολιτισμού αποτελεί ένα αμάγαλμα εκδηλώσεων και δράσεων που έχουν σχεδιαστεί από τους τρείς μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και από τους δραστήριους πολιτιστικούς φορείς των πυρόπληκτων περιοχών. Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων θα είναι τόσο η τοπική κοινωνία, η παραγωγή και η επιχειρηματικότητα, όσο και οι φίλοι και οι επισκέπτες της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της, αλλά και να γιορτάσουν την αναγέννησή της.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως και το Δεκέμβριο του 2022 και θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες δράσεις: μαραθώνιος κολύμβησης, τριήμερο μουσικό φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου» και εκπαιδευτικά προγράμματα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), εκπαιδευτική καλλιτεχνική και περιβαλλοντική δράση σε επιλεγμένες περιοχές της Εύβοιας (Εθνική Λυρική Σκηνή), δράσεις και workshops για την ενθάρρυνση παραγωγής ταινιών με κλιματικά ουδέτερο και βιώσιμο τρόπο (Evia Film Project – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), διοργάνωση ταξιδιών εξοικίωσης (fam trips)  για δημοσιογράφους και bloggers, έκθεση πορτρέτων τοπικών παραγωγών, δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή του «Νέου Δάσους», δράσεις για την αγροδιατροφή κ.α. Την οργανωτική και συμβουλευτική υποστήριξη του Προγράμματος έχει αναλάβει μετά από ανάθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η εταιρεία Somewhere We Know.

Στη διάρκεια της παρουσίασης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ.  Ορέστη Ανδρεαδάκη, που αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο του Evia Film Project,  το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Βόρεια Εύβοια σε διεθνές κέντρο του Green Cinema, καθώς και από τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κ. Νίκο Πιμπλή, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον κ. Μπένο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα Πολιτισμού, εδώ.

  • Στιγμιότυπο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού κατά την οποία ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Πολιτισμού από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό