Γρήγορη μετάβαση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ακολουθώντας τους δρόμους του μεταξιού» – 7 Οκτωβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την εικονική τους επιχείρηση Silk Road Stories Company (S.R.S. Co) θα παρουσιάσουν στο κοινό οι μαθητές της Β΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι μαθητές συνέστησαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση στο πλαίσιο του μαθήματος τής Ερευνητικής Εργασίας – Project, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Ιωάννου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων» (ΣΕΝ) τού Junior Achievement Greece, για το σχολικό έτος 2017-2018.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.

Η εταιρεία Silk Road Stories έχει στόχο να διεισδύσει στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών αγγίζοντας τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται διάθεση αναβίωσης των δρόμων του μεταξιού, πράγμα που έχει επιτευχθεί εν μέρει κυρίως στον τομέα του εμπορίου. Με αφορμή την αναβίωση αυτή η ομάδα του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης δημιούργησε την καινοτόμο ηλεκτρονική εφαρμογή S.R.S. με στόχο να αναδείξει τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών που συνθέτουν τον δρόμο του μεταξιού, μία από τις οποίες είναι και η Ελλάδα, αλλά και τα ίχνη του πολιτισμού που άφησαν στο πέρασμά τους οι Έλληνες στις χώρες αυτές.

Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο σε τουρίστες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την πολιτιστική αλληλεπίδραση τής χώρας τους με άλλες χώρες του δρόμου του μεταξιού, διευρύνοντας έτσι τους γνωστικούς τους ορίζοντες. Ο δρόμος του μεταξιού δεν είναι μόνο δρόμος του εμπορίου και της οικονομίας, αλλά και δρόμος του πολιτισμού.

Η χώρα που αποτέλεσε αφετηρία των δρόμων του μεταξιού είναι η Κίνα, ως βασική περιοχή παραγωγής μεταξιού, ενώ ο κύριος προορισμός ήταν η αρχαία Ελλάδα, ως περιοχή υποδοχής του μεταξιού, κατανάλωσης αλλά και αφετηρία διάθεσής του σε όλη τη Μεσόγειο. Έτσι, σε πρώτο στάδιο στην εφαρμογή εντάσσονται αναλυτικά οι δύο χώρες: η Ελλάδα και η Κίνα. Παράλληλα ο χρήστης θα ενημερώνεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο για τις χώρες του δρόμου του μεταξιού και τα ίχνη που άφησαν οι Έλληνες στο πέρασμά τους από την προϊστορία μέχρι σήμερα.

Επειδή, όμως, οι χώρες όπου ο ελληνισμός έχει αφήσει το αποτύπωμά του είναι πάρα πολλές και η συλλογή ιστορικών στοιχείων και η οργάνωσή τους με εύληπτο και σύντομο τρόπο απαιτεί πολύ χρόνο, το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους νέους μαθητές τής Β΄ Λυκείου.
Την εφαρμογή στηρίζουν πολλοί και σημαντικοί φορείς, όπως η Unesco, το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η SRCIC, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού και επιχειρήσεις.

 

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικές ανακοινώσεις και πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Ακολουθώντας τους δρόμους τού μεταξιού – ανακοίνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία

Αρωγοί του εκπαιδευτικού προγράμματος “Silk road stories Company (S.R.S. Co.)”

Κείμενο από τους μαθητές της Β’ Λυκείου του Β’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης

Δείτε τον ιστότοπο της επιχείρησης Silk Road Stories Company (S.R.S. Co)