Γρήγορη μετάβαση

9o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου – Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Σχετικά Θέατρα

 

«Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων – Μαθητές ξεναγούν μαθητές» Σχέδιον ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΩΝΥΜΟΥ 2300 χρόνια μετά Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και η δασκάλα τους υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στον Άeλιμο. Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά για την ανάδειξη του αρχαίου αυτού θεάτρου που θα μας ταξιδέψουν στην κλασσική αρχαιότητα.

Τα εγκαίνια αυτής της δράσης πραγματοποίησαν οι μαθητές με τη δασκάλα τους Θάλεια Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στις 19.00 στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Οι μικροί μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο σεβασμό, ωριμότητα και υπευθυνότητα σε αυτό το εγχείρημα. Έδωσαν ελπίδες για μια προσπάθεια αναβίωσης του Θεάτρου του Ευωνύμου. Μέσα από ιστορικά στοιχεία και σκέψεις παρουσίασαν στους παρευρισκομένους την ιστορία του. Στη συνέχεια ερμήνευσαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ά λιμος Ευώνυμος ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους» του Γιάννη Μαριόλη, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη. Ο Νίκος Ξανθούλης, διεθνούς φήμης συνθέτης και ερμηνευτής αρχαίας ελληνικής λύρας, μας ταξίδεψε στην Αρχαία Ελλάδα με τις μελωδίες της λύρας του και τις ωδές του προς το Διόνυσο. Στο ιδιαίτερα συγκινητικό κλείσιμο της παρουσίασης που έγινε με ένα χορευτικό, συμμετείχε η Παγκοσμιονίκης Ειρήνη Κουρούβανη. Την εκδήλωση άνοιξαν η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Δέσποινα Κασάπα και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μαριόλης. Τον εισαγωγικό χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των μαθητών στον ιερό χώρο του θεάτρου απηύθυνε η Αρχαιολόγος Λιάνα Ψαρρή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος.

Στη λήξη της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Τα αναμνηστικά επέδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου. Ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του εγχειρήματός μας και ιδιαίτερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων, το Δήμο Αλίμου και το Σωματείο «Διάζωμα». 9o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου