Γρήγορη μετάβαση

Εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής τράπεζας – Χορηγού της Αρχαίας Μεσσήνης

Εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής τράπεζας – Χορηγού της Αρχαίας Μεσσήνης

11 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή τη συμπλήρωση 165 χρόνων συνεχούς παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας στη Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε τρεις πόλεις: Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλου χορηγού των ανασκαφών της Μεσσήνης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης ο κος Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής της Εταιρείας Μεσσηνιακών Σπουδών και υπεύθυνος των ανασκαφικών – αναστηλωτικών εργασιών στην αρχαία Μεσσήνη, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη 1986-2014»​. Ο κος Θέμελης αναφέρθηκε στην ιστορία των εργασιών που έχουν συντελεστεί στην αρχαία Μεσσήνη από το 1986 -2014, αλλά και στην πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται σήμερα.

Η Εθνική Τράπεζα, η οποία αποτελεί σταθερό αρωγό και χορηγό του σημαντικού έργου που εκτελείται στην Αρχαία Μεσσήνη,  χρηματοδότησε την έκδοση ενός εντύπου για τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, με κείμενο του Πέτρου Θέμελη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.