Γρήγορη μετάβαση

4o Γυμνάσιο Κερατσινίου : Υιοθετήσαμε το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης

Σχετικά Θέατρα

 

Υιοθετήσαμε το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης και καλέσαμε τους συμμαθητές μας σε ξενάγηση και θεατρική παράσταση

Στις 8 Απριλίου 2016 οι μαθητές της γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τη Δράση Υιοθεσίας του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης. Στα πλαίσια της τριήμερης πολιτιστικής τους εκδρομής στάθηκαν περήφανοι αρωγοί και προσέφεραν με χαρά κοινωνικές υπηρεσίες υπέρ των χώρων θέασης και ακρόασης της Αρχαίας Μεσσήνης. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους επιδοκιμάστηκε θερμά για την αρτιότητά του, κυρίως όμως για την αναζωογονητική εμπειρία βίωσης του πολιτιστικού αγαθού.

Οι δεκαοκτώ εθελοντές μας δούλεψαν άοκνα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με την καθοδήγηση των φιλολόγων τους και τον νεανικό τους ενθουσιασμό διερεύνησαν τη στάση των συμμαθητών τους απέναντι στους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, τους ενημέρωσαν για τη δράση του «Διαζώματος», υπερασπίστηκαν, σε έναν θερμό αγώνα λόγων, την επανάχρηση των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης και εμψύχωσαν την Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης. Με έξυπνα μηνύματα σε αφίσες που ανήρτησαν σε όλους τους χώρους του σχολείου μας προέτρεψαν στη συγκέντρωση χρημάτων για τον κουμπαρά του Θεάτρου της Μεσσήνης.

Τη δράση τους ολοκλήρωσαν πανηγυρικά στην τριήμερη πολιτιστική εκδρομή της γ’ γυμνασίου. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες με διακριτούς αλλά αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους, οι εθελοντές μας, ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στο Θέατρο της αρχαίας πόλης και τους παρουσίασαν στο Εκκλησιαστήριο μια εμπνευσμένη συρραφή αρχαίων χορικών και σύγχρονων κειμένων με θέμα τον πόλεμο και την προσφυγιά. Οι ακούραστοι και δημιουργικοί μαθητές μας χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους αλλά και τους ανεξάρτητους επισκέπτες του χώρου που συγκέντρωσαν γύρω τους!

Ευχαριστούμε τις ομάδες μας και τους ευχόμαστε να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή δημιουργικότητας και προσφοράς στον ωραίο σκοπό!

Οι Ξεναγοί μας   Οι Ηθοποιοί μας
Αθανασίου Απόστολος   Αλεξίου Χριστίνα
Δράκος Μηνάς   Αντωναράκης Κυριάκος
Ζερβού Κυράνη   Ελευθεριάδης – Στεφάνογλου Κωνσταντίνος
Ιονέσι Αθηνά   Ελευθεριάδου – Στεφάνογλου Αγγελική
Μαρίνου Έλλη   Καράκαλος Δημήτρης
Μαστρομανώλη Χριστίνα   Λεονάρδου Αγγελίνα
Μαστρομιχάλη Μαίρη   Μιτόγλου Αναστασία
Ρίζος Παναγιώτης   Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα
  Παναγιωτακοπούλου Μαντώ
  Σκάρλου Μαρία