Δελτίο Τύπου: Τριλογία της Αττικής – «Κυκλικές» Παρουσιάσεις – Πρώτη Συνάντηση
Δελτίο Τύπου: Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων Μνημονίου Συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης
Ευδόκιμος Φρέγκογλου στο NaftemporikiTV: Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” – πολίτες για τα αρχαία θέατρα
ΕΡΤ – Συνδέσεις: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Εύβοιας από τον Σταύρο Μπένο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ», Η επίσημη παράδοση της μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού (Master Plan) για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας στον Πρωθυπουργό.
Είναι εφικτή μια καλλιτεχνική πρόταση που να έχει Φεστιβαλικό χαρακτήρα, να είναι έξω από τα συνηθισμένα και να απευθύνεται στο ευρύ κοινό έχοντας τη δυνατότητα να ¨μιλήσει¨ στις καρδιές όλων των Ελλήνων – και όχι μόνο;
Πανάρχαια μουσικά ακούσματα ζωντανεύουν ξανά χάρη στα 20 σπάνια ανακατασκευασμένα όργανα αλλά και στις εξαίσιες φωνές. Αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε διασκευές γνωστών σύγχρονων κομματιών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.
Ο Λύραυλος έχει σχεδιάσει μια μουσική παράσταση που στόχο έχει να αγγίξει του ακροατές καταλύοντας τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες.
Είναι ένα πρωτότυπο θέαμα, ένα μαγικό άκουσμα γεμάτο από εικόνες, ήχους, σχήματα, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο.
Το μουσικό σύνολο δημιουργήθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Στέφο, κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ανακατασκεύασε 40 αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα πλήρως λειτουργικά, τα οποία έχουν ταξιδέψει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους μικρούς και μεγάλους σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Συμμετέχουν
Παναγιώτης Στέφος: (Κίθαρις, λύρες, δίαυλος, σύριγξ, κογχύλια)
Zαφειρώ Χατζηφωτίου: (Υψίφωνος, σείστρα)
Μιχάλης Στέφος: (Τραγούδι, φόρμιγγα, κρουστά)
Όλγα Στέφου: (Λύρες, κοχύλια, σαντούρι)
Τα βασικά όργανα που θα ακουστούν είναι: Λύρα, Κίθαρις, Φόρμιγγα, Πανδουρίδα, Βάρβιτος, Δίαυλος, Σύριγγα του Πανός, Σείστρα, Κρόταλα, Κογχύλια, Κέρας, Σάλπιγγες, Άσκαυλος, Σαντούρι, Βιολί κ.α.
Στο τέλος της παράστασης, το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τα μουσικά όργανα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τη μέγιστη δυνατή προσέγγιση από φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, δέρμα, ζωικές χορδές, κέρατο, κόκαλο, ιχθυόκολλα, έλατο, δρυ κ.α.