Γρήγορη μετάβαση

29η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων : Ο τουρισμός στο κατώφλι μιας νέας εποχής

Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, μία χρονιά ορόσημο, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του. Η «υβριδική» 29η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου με περιορισμένο αριθμό φυσικής παρουσίας λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται για την πανδημία.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος είχε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία αναπτύχθηκαν θέματα, όπως: τα μέτρα στήριξης στον τουρισμό, το ψηφιακό πιστοποιητικό, το επενδυτικό και φορολογικό πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης, η διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς και οι προοπτικές του τουρισμού σε βάθος 10ετίας.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το όραμά του για τον τουρισμό του αύριο και τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την αναβάθμισή του, καθώς και την ανάγκη αλλαγής στη διαχείριση των τουριστικών προορισμών. Πρόσθεσε επίσης πως η παραπάνω στρατηγική εδράζεται στη αξιοποίηση της ήπιας ισχύος της χώρας, που αποκαλείται στην αγγλική «soft power» και στη δημιουργία υπεραξίας και αφορά στην ανάδειξη της μοναδικότητας που κρύβεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και  όχι μόνο στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

Το όραμά του για τον τουρισμό συνοψίζεται στην ακόλουθη φράση: «να είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία τέτοια που όποιος έρχεται στην Ελλάδα να πει ότι “αυτές ήταν οι καλύτερες διακοπές που πέρασα ποτέ και θέλω να γυρίσω και να το πω και σε όλους τους φίλους μου”».

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για την αναμόρφωση του brand της χώρας και την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προστιθέμενη αξία θα προέλθει πρωτίστως μέσω των μοναδικών, ποιοτικών εμπειριών που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα, ειδικά εφόσον αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της. Σε αυτές τις δυνατότητες συγκαταλέγονται, όπως είπε μεταξύ άλλων, το φυσικό της περιβάλλον, η πλούσια υλική και άυλη πολιτιστική της κληρονομιά, ο σύγχρονος πολιτισμός, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην ενθάρρυνση ανάπτυξης συνεργειών ανάμεσα στον πολιτισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Tέλος, ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χαρακτήρισε μία μοναδική ευκαιρία, που θα επιτρέψει στη χώρα να εισπράξει τα επόμενα χρόνια σχεδόν 32 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να κάνει την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό άλμα στο μέλλον. Σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ, όπως συμπλήρωσε, δημιουργείται ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο που καλύπτει το επενδυτικό κενό το οποίο ταλάνιζε την ελληνική οικονομία εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συζήτησης στη συνέχεια:

Mπορείτε στη συνέχεια να δείτε:

29η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | ενημερωτικό σημείωμα, ομιλίες, παρουσιάσεις και φωτογραφικό υλικό –  sete.gr

Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου

Συζήτηση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, κ. Ηλία Κικίλια

Ομιλία της CEO της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα 

Ο τουρισμός στο κατώφλι μιας νέας εποχής  – Πηγή: Protagon.gr