Γρήγορη μετάβαση

2ος Ποδηλατικός – Αρχαιολογικός γύρος Αχαρνών: Ενώνοντας τα αρχαία μνημεία της πόλης με ένα ποδήλατο

Σχετικά Θέατρα

 Ηλεκτρονική έκδοση – Portal “ΑΧΑΡΝΕΣ NEWS”
Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ – Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών» , διοργανώνει την Κυριακή, 26 Μαΐου, το 2ο Ποδηλατικό – Αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών στο πλαίσιο των δράσεών του για την προβολή και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

dem-21052013axarnes

Ένα θέατρο, εξαιρετικό δείγμα της κλασικής αρχαιότητας, το οποίο όταν αποκαλύφθηκε το 2007, αποτέλεσε είδηση παγκοσμίου ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ιστορικής, αρχαιολογικής, πολιτιστικής και κοινωνικής σημασίας του.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, οι Γιώργος Αμυράς, AcharnaiRide, Monumenta, Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων (ΠΕΠΑ), Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αχαρνών, σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ ενώ θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών.

Αφετηρία θα είναι οι Αχαρνικές πύλες – Αχαρνική οδός στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ και εκκίνηση θα δοθεί στις 11 πμ.

Η διαδρομή θα έχει ως εξής :

– πρώτη στάση στο Θολωτό Τάφο Αχαρνών (στον Κόκκινο Μύλο),

– δεύτερη στάση στον Τύμβο του Σοφοκλέους στη Βαρυμπόμπη,

– τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου 21 (πρώην Σαλαμίνος), όπου οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα βρίσκονται εκεί για να υποδεχθούν τους ποδηλάτες.

Στις στάσεις θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε όλα τα μνημεία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, διασώστης, τεχνική υποστήριξη και βαν μεταφοράς ποδηλάτων.

Η συμμετοχή στη διαδρομή και η επιστροφή γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κάθε ποδηλάτη.

Ελάτε να συμμετάσχετε και εσείς στη μεγάλη αυτή πολιτιστική εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.episkinion.org

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.