Γρήγορη μετάβαση

Τρίτη επιστολή για την 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Σχετικά Θέατρα

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2019

 

Αγαπητά μας μέλη,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι έφτασε η ώρα για τη ΙΒ΄ Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 18 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Νάξο και στη Δήλο.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι φέτος εγκαινιάζουμε μία νέα μορφή συνδιοργάνωσης της Γενικής μας Συνέλευσης, στην οποία συμβάλλουμε από κοινού οι Χορηγοί του Σωματείου, τα Τακτικά του μέλη και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Τα τακτικά μέλη συμβάλλουν στη διοργάνωση της Συνέλευσης με το ποσό των 20.000 ευρώ, η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ως σταθερός  χορηγός μας, συμβάλλει με το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ το Σωματείο με το ποσό των 30.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε στην πράξη τον αξιακό μας πολιτισμό που στηρίζεται στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλη τη δομή και τις δράσεις του εθελοντικού μας κινήματος.

Με την παρούσα επιστολή, όπως ορίζεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού του Σωματείου, σας προσκαλούμε στις εργασίες και στις παράπλευρες εκδηλώσεις της Συνέλευσης που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 – 15:00 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νάξου με τα παρακάτω θέματα:

α) Έγκριση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2019.

β) Έγκριση του οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού από 1 Ιανουαρίου έως την 31η Αυγούστου του 2019.

γ) Έγκριση του οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού από 1 Ιανουαρίου έως την 31 Δεκεμβρίου του 2018.

δ) Έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το έτος 2020.

ε) Έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2020.

στ) Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2018.

Σας επισυνάπτουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών της Γενικής μας Συνέλευσης το Σάββατο 21/09 (Συν. 1).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΙΚΟΥΣ»:

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές πληροφορίες, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες:

  •  ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Όπως, ήδη, γνωρίζετε τη διοργάνωση της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος έχει  αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο SOMEWHERE WE KNOW, το οποίο έχει φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής μας στα ξενοδοχεία του νησιού, αλλά και για την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τόσο προς/από το νησί της Νάξου (18/09/19 αναχώρηση στις 07.25 π.μ. από Πειραιά προς Νάξο και 22/09/19 αναχώρηση στις 18.00 μ.μ. από Νάξο προς Πειραιά), όσο και προς/από το νησί της Δήλου.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18/09 θα πρέπει να βρίσκεστε στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:30 π.μ. στην Πύλη Ε7 και να επιβιβαστείτε στο πλοίο BLUE STARDELOS που αναχωρεί στις 07.25 π.μ. για τη Νάξο. Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε θα υπάρχει εκπρόσωπος από το ταξιδιωτικό γραφείο SOMEWHERE WE KNOW (Τζούλια Κουράφα & Παναγιώτης Σπαράγγης ) έξω από το πλοίο.

Σημαντικό: Σε περίπτωση που χάσετε ή ξεχάσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια θα πρέπει να εκδώσετε καινούρια ακτοπλοϊκά επί πληρωμή απευθείας στο κιόσκι της  Blue Star Ferries και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Για την μετάβασή σας στο λιμάνι του Πειραιά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εναλλακτικά, όποιος επιθυμεί να μεταβεί στο λιμάνι με το αυτοκίνητό του μπορεί να επικοινωνήσει με τα παρκινγκ που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι για να εξασφαλίσει θέση στάθμευσης (π.χ. Parkaround.gr, δυνατότητα και online κράτησης θέσης, τηλ. 211 234 0024, παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, τηλ. 210 451 1775, Polis Park Αγία Τριάδα, τηλ. 210 451 880 κα).

Επίσης για όσους επιθυμούν να μεταβούν στα καταλύματά τους από το λιμάνι της Νάξου με ταξί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ράδιο Ταξί Νάξου στα τηλέφωνα 22850 22444 και 22850 24331.

Σας παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσετε με το ταξιδιωτικό γραφείο SOMEWHERE WE KNOW (Παναγιώτης Σπαράγγης, τηλ. 211 411 3224) έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, για να παραλάβετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, χρήσιμο εποπτικό υλικό (χάρτες), καθώς και μία προσωπική επιστολή, η οποία θα σας ενημερώνει για το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνετε, για το πούλμαν και για το πλοίο της Δήλου στο οποίο θα επιβιβαστείτε. Τέλος, στην επιστολή θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου κάθε πούλμαν.
(Παραλαβή εισιτηρίων και υλικού από τα γραφεία της SOMEWHERE WE KNOW, Ασκληπιού 100, Νεάπολη Εξαρχείων – Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 π.μ.- 5:00 μ.μ.)

Επίσης, για την εκδρομή μας στη Δήλο σημείο συνάντησής μας θα είναι η κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας (πλατεία Μανδηλαρά), από όπου μετά όλοι μαζί θα επιβιβαστούμε σε τρία  πλοία. Ο διαμοιρασμός στα πλοία θα γίνει ανάλογα με τα λεωφορεία που θα έχουμε επιβιβαστεί την προηγούμενη ημέρα. Τις κάρτες επιβίβασης θα τις παραλάβετε με την είσοδο σας στο πλοίο.

  •  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς καταλήξαμε στο τελικό πρόγραμμα του πενθημέρου της ΙΒ΄  Γενικής μας Συνέλευσης (Συν. 2).

Αφετηρία όλων των περιηγήσεών μας θα είναι η κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας (πλατεία Μανδηλαρά) και τα πούλμαν θα ξεκινούν από το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι της Χώρας της Νάξου, το οποίο βρίσκεται πλησίον της πλατείας.

Επειδή η διαμονή μας θα γίνει σε πολλά ξενοδοχεία σας παρακαλούμε θερμά να επιβιβαστείτε στο πούλμαν που αναγράφει το νούμερο που έχετε παραλάβει στις πληροφορίες διαμονής σας και να παραμείνετε στο ίδιο πούλμαν και στην ίδια θέση για όλες τις ημέρες της Γενικής Συνέλευσης. Για όσους χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους με πούλμαν που διαθέτει το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Επίσης, όπως ήδη γνωρίζετε ο κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης θα μας ενημερώνει για τα σπουδαία μνημεία της Νάξου και της Δήλου και θα ακολουθούν αυτοξεναγήσεις με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού, το οποίο θα βρείτε στο σάκο σας. Επιπλέον, στο νησί της Δήλου ο μελετητής, κ. Κώστας Ζάμπας θα μας παρουσιάσει τη μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου της Δήλου, ενώ εκπρόσωπος του Ιδρύματος ΝΕΟΝ θα μας μιλήσει για την έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη, Antony Gormley.

Θα θέλαμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα της Κυριακής, καθώς έχει τροποποιηθεί για τη διευκόλυνσή της μετάβασή μας στον Απόλλωνα ως εξής:

09:30 – 10:50 Επιβίβαση στα πούλμαν και ενημέρωση από τον Καθηγητή κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη* για τα αρχαία λατομεία της Νάξου και το άγαλμα του Διονύσου στα λατομεία του Απόλλωνα. Διαδοχική αναχώρηση των πούλμαν ανά 10 λεπτά προς τον Απόλλωνα  (Πούλμαν 1 – αναχωρεί στις 09:30, Πούλμαν 2 – αναχωρεί στις 09:40, Πούλμαν 3 – αναχωρεί στις 09:50, Πούλμαν 4 – αναχωρεί στις 10:00,  Πούλμαν 5 – αναχωρεί στις 10:10,  Πούλμαν 6 – αναχωρεί στις 10:20,  Πούλμαν 7 – αναχωρεί στις 10:30, Πούλμαν 8 – αναχωρεί στις 10:40, Πούλμαν 9 – αναχωρεί στις 10:50)

11:00 – 12:30 Διαδοχική άφιξη των πούλμαν στον Απόλλωνα και αυτοξενάγηση στο λατομείο και το άγαλμα του Διονύσου

11:30 – 13:00 Διαδοχική αναχώρηση των πούλμαν προς το χωριό Απείρανθος

12:30 – 16:00   Ελεύθερη περιήγηση στην Απείρανθο  και ελεύθερο γεύμα

16:00   Επιβίβαση στα πούλμαν

16:00 – 17:00  Επιστροφή στη Νάξο

18:00    Αναχώρηση για Πειραιά

23:00   Άφιξη στον Πειραιά

*Η ενημέρωση από τον Καθηγητή κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη θα πραγματοποιηθεί σε κάθε πούλμαν ξεχωριστά.

Η διαδοχική εκκίνηση των πούλμαν ανά 10 λεπτά διαφοροποιεί την πρωινή αναχώρηση από τα ξενοδοχεία και την άφιξη στην Απείρανθο. Οι «πρωινοί» θα ανταμειφθούν, αφού θα έχουν περισσότερο χρόνο να περιηγηθούν στην Απείρανθο.

Σημείο συνάντησής μας μόνο για την Κυριακή, αφού έχουμε κάνει check out στο ξενοδοχείο και έχουμε πάρει όλοι τις βαλίτσες μας μαζί, θα είναι ο χώρος στάθμευσης στο λιμάνι της Χώρας της Νάξου, από όπου θα γίνει η διαδοχική αναχώρηση των πούλμαν.

Δεδομένου  ότι το πρόγραμμά μας είναι και φέτος αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει επιπλέον και δρομολόγια πλοίων με συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης σας παρακαλούμε να συμβάλετε στην οργανωτική του επιτυχία, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις πενθήμερο.

Σας ενημερώνουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εθελοντές του Διαζώματος θα βρίσκονται κοντά σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

  •  ΓΕΥΜΑΤΑ και ΔΕΙΠΝΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για όσους διαμένετε σε καταλύματα χωρίς πρωινό έχουμε συμφωνήσει  με το αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο «Rendez-vous», το οποίο βρίσκεται πλησίον της Πλατείας Μανδηλαρά, για ένα κοινό πρωινό, το οποίο θα  μπορείτε να απολαύσετε πριν τις ξεναγήσεις, μεταξύ 07.00 π.μ. – 09.00 π.μ.. Το πρωινό που θα προσφερθεί στο «Rendez-vous» είναι continental, όποιος επιθυμεί να παραγγείλει οτιδήποτε επιπλέον θα είναι επί πληρωμή στο οποίο θα υπάρχει έκπτωση 15% στις τιμές καταλόγου. Κατά την παραλαβή των εισιτηρίων σας από το τουριστικό γραφείο θα σας μοιράσουν και το σχετικό κουπόνι.

Όπως, ήδη γνωρίζετε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο Σαγκρί, τον Απόλλωνα και τη Δήλο, θα προσφερθεί σε όλους από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα μικρό σνακ με τοπικές γεύσεις.

Επιπλέον, το catering κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης θα προσφερθεί από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και θα περιλαμβάνει αρχικά καφέ, αναψυκτικά και εν συνεχεία μία μεγάλη ποικιλία από τοπικά μικροεδέσματα.

Τέλος, τα υπόλοιπα γεύματα – δείπνα θα είναι ελεύθερα σε όποιο εστιατόριο επιλέξετε. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν ενδεικτικό κατάλογο εστιατορίων, όπου έχουμε εξασφαλίσει έκπτωση 15% στις τιμές καταλόγου με την επίδειξη του αντίστοιχου κουπονιού, το οποίο θα βρείτε στο σάκο σας (Συν. 3 – λίστα εστιατορίων).

Το νερό σε όλο το οδοιπορικό μας (πούλμαν, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.) θα είναι χορηγία της εταιρίας ΒΙΚΟΣ Α.Ε., εταιρικού μέλους του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή υποστήριξή της.

  • ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα μας ταξιδέψει μέσα από ένα όμορφο μουσικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό των Υρίων στη Νάξο και το οποίο θα προλογίζει ο κριτικός μουσικής και μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Γιώργος Μονεμβασίτης.

Τέλος, μην ξεχάσετε ότι το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ετοιμάσει για εμάς μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια στην κεντρική πλατεία του λιμανιού της Χώρας Νάξου (πλατεία Μανδηλαρά).

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το απαραίτητο αξεσουάρ για τις πεζοπορίες που θα ακολουθήσουμε, ειδικότερα στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, τα αθλητικά παπούτσια! Και μην ξεχνάτε το καθιερωμένο «ζακετάκι» σας για παν ενδεχόμενο!

  •  ΥΛΙΚΟ – ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Όλα τα μέλη θα βρείτε στα δωμάτιά σας τους σάκους με το υλικό της γενικής συνέλευσης. Όσα μέλη είστε ταμειακώς εντάξει μέσα στο σάκο θα έχετε και τη διαπίστευσή σας, τα υπόλοιπα μέλη θα παραλάβετε τη διαπίστευσή σας το Σάββατο πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Ο σάκος θα περιλαμβάνει όλο το ενημερωτικό υλικό, καθώς και μικρές εκπλήξεις. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι διαπιστεύσεις θα είναι απαραίτητες το Σάββατο κατά τη διάρκεια του τελετουργικού και των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης. Όσοι συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση με ανεξάρτητη διαμονή, τον σάκο με το ενημερωτικό υλικό θα τον παραλάβετε από τα στελέχη και τους εθελοντές του Διαζώματος.

  •  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας παρακαλούμε θερμά όσοι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στη Γενική μας Συνέλευση να μας προτείνετε ένα άλλο μέλος, το οποίο επιθυμείτε να σας εκπροσωπήσει τόσο στη διαδικασία της διαπίστωσης της απαρτίας, όσο και στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν (Συν. 4). 

Κλείνοντας, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή σας στη Γενική μας Συνέλευση και την υψηλού επιπέδου συνεργασία μας εφαρμόζοντας έτσι στην πράξη τον πολιτισμό του εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας και της αλληλεγγύης. Ιδιαίτερες ευχαριστήριες οφείλουμε και στην ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για τη σπουδαία συνεισφορά της στη συνδιοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας.

Τέλος, τα στελέχη και οι εθελοντές του Διαζώματος (Τηλ: 210 82 54256-7) θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε.

 

Καλή μας αντάμωση.

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος

logo diazoma

Η οικογένειά μας

Διαβάστε στη συνέχεια ενημερωτικό υλικό:

Τα μνημεία της Νάξου – Β. Λαμπρινουδάκης

Μεταβυζαντινά τέμπλα – Γ. Καραδέδος, Αλ. Γουλάκη – Βουτυρά

Ιστορία και μνημεία της Δήλου – Β. Λαμπρινουδάκης

Το αρχαίο θέατρο της Δήλου (μελέτη) – Κ. Ζάμπα