Γρήγορη μετάβαση

Πρώτη επιστολή για τη 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Σχετικά Θέατρα

Αθήνα, 16 Μαΐου 2019

Αγαπητά μας μέλη,

Με χαρά σας ενημερώνω ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου 2017, η 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νάξο και τη Δήλο.

Η επιλογή του νησιού αυτού δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται με την προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο μας να οικοδομήσει και στο νησί της Νάξου μια πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα σπουδαία μνημεία πολιτισμού του νησιού. Όπως ήδη γνωρίζετε το «ΔΙΑΖΩΜΑ», αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της απόλυτης συνέργειας μεταξύ των πολιτών, των φορέων και των θεσμών του κράτους, των χορηγών και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  Η Νάξος αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, καθώς είναι πλούσια σε μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων που αποτυπώνουν τη διαχρονική ιστορία της.

Μάλιστα, το Σωματείο μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτηθεί, πρόκειται να αναθέσει στο έμπειρο μελετητικό γραφείο, τη ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε., τη μελέτη (masterplan) για την πολιτιστική διαδρομή της Νάξου. Η μελέτη αυτή θα αποτυπώσει το πολυετές έργο του καθηγητή κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού νησιού. Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση στη Νάξο και θα προσφερθεί στους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, με προοπτική την ένταξη του προγράμματος στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α. που αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Κατά τη διάρκεια του πενταημέρου θα επισκεφθούμε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον νησί της Νάξου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ναό του Απόλλωνα στα Παλάτια (Πορτάρα) στη Χώρα Νάξου, το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, το Ιερό της Δήμητρας στο Σαγκρί, το Ιερό των Υρίων, το αρχαίο λατομείο και το άγαλμα του Διονύσου στον Απόλλωνα.

  • Ναός του Απόλλωνα στα Παλάτια (Πορτάρα) στη Χώρα Νάξου
  • Ιερό της Δήμητρας στο Σαγκρί

Επιπλέον, στον αρχαιολογικό χώρο των Υρίων θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σύντομο μουσικό δρώμενο από τον ταλαντούχο μουσικό και Ιδρυτή της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, κ. Διονύση Γραμμένο. Το οδοιπορικό μας στη Νάξο θα συνοδευτεί από την επίσκεψη στο γραφικό χωριό της Απειράνθου.

Επίσης, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 θα σαλπάρουμε για το πανέμορφο νησί της Δήλου, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του νησιού. Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου θα πραγματοποιηθεί το διαδικαστικό μέρος της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος (διαπίστευση απαρτίας – εκλογή προεδρείου). Στον αρχαιολογικό χώρο θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και την έκθεση σύγχρονης γλυπτικής τέχνης από τον Βρετανό καλλιτέχνη, Antony Gormley, προϊόν σύμπραξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του οργανισμού ΝΕΟΝ. Την επίσκεψή μας στο θέατρο θα συνοδεύει ένα ακόμη μουσικό δρώμενο από τον κ. Διονύση Γραμμένο.

  • Το αρχαίο θέατρο της Δήλου

Σας υπενθυμίζουμε ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ», μετά τη συνεργασία με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και αξιοποιώντας την επιστημονική εργασία που έχει γίνει μέχρι τώρα, ανέθεσε τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Δήλου στο μελετητή Κωνσταντίνο Ζάμπα. Το κόστος της ανάθεσης καλύφθηκε από τα χρήματα δωρητών που έχουν συγκεντρωθεί στον κουμπαρά (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του θεάτρου και κυρίως από την ευγενική χορηγία της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα γίνεται προεργασία για την ένταξη της υλοποίησης της μελέτης αποκατάστασης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το κύριο μέρος των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. με 16:00 π.μ. στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Νάξου. Το απόγευμα του Σαββάτου θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του νησιού από τοπικούς συλλόγους και μουσικούς στην κεντρική πλατεία του λιμανιού (πλατεία Μανδηλαρά) στη Χώρα της Νάξου. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα που θα μας προσφέρουν οι παραγωγοί του νησιού.

Tη διοργάνωση της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος θα αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο SOMEWHERE WE KNOW, καθώς πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, πολλών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων κ.α. Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί σε 30 ξενοδοχεία στη Χώρα του νησιού και η μεταφορά μας από και προς το νησί της Νάξου θα γίνει με συγκεκριμένα δρομολόγια (18/09/19 αναχώρηση στις 07.25 π.μ. από Πειραιά προς Νάξο και 22/09/19 αναχώρηση στις 18.00 μ.μ. από Νάξο προς Πειραιά), στα οποία έχουν εξασφαλιστεί ιδιαίτερα χαμηλά εισιτήρια. Επίσης, και η μεταφορά μας από και προς τη Δήλο θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένα δρομολόγια, όπου έχουμε ήδη κάνει κράτηση για μειωμένου κόστους, εισιτήρια.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια στις Γενικές Συνελεύσεις Θράκης και Λαυρίου δεχθήκαμε επιδότηση, ύψους 100.000 ευρώ από την αγαπημένη μας Τούλα. Φέτος, σας καλώ, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να καλύψουμε οι ίδιοι ένα μέρος των εξόδων της Γενικής Συνέλευσης, συμβάλλοντας με το ποσό των 50 ευρώ ανά άτομο, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη τον αξιακό μας πολιτισμό που στηρίζεται στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλες τις όψεις και δράσεις του εθελοντικού μας κινήματος.

Συνεπώς, το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του Διαζώματος προϋπολογίζεται ως εξής:

Κατηγορία διαμονής 1*: 110 δωμάτια (220 άτομα)

Τιμή 270 ευρώ / άτομο, ήτοι 540 ευρώ / ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο).

Τιμή 365 ευρώ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο).

Κατηγορία διαμονής 2*: 70 δωμάτια (140 άτομα)

Τιμή 325 ευρώ / άτομο, ήτοι 650 ευρώ / ζευγάρι (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο).

Τιμή 465 ευρώ / άτομο (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο).

 * Για την κράτηση των παραπάνω κατηγοριών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:

  • το κόστος της διαμονής για 4 διανυκτερεύσεις,
  • η ημερήσια εκδρομή στη Δήλο,
  • τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τα επιλεγμένα δρομολόγια,
  • 50 ευρώ για το ΔΙΑΖΩΜΑ.
  • πρωινό: και στις δύο κατηγορίες περιλαμβάνονται αφ’ ενός μεν ξενοδοχεία με πρωινό, αφ’ ετέρου δε ενοικιαζόμενα δωμάτια με πλήρη υποδομή παρασκευής πρωινού, συνοδευόμενης και από πλούσιο καλάθι πρωινού, όσο και παρασκευής γεύματος – δείπνου.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σας επισυνάπτω το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα (Συν. 1). Στις ενημερωτικές επιστολές που θα ακολουθήσουν θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την ημερήσια διάταξη της 12ηςΓενικής Συνέλευσης και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, κάνοντας κλικ στο πεδίο «Θα παρευρεθώ». Σε περίπτωση μη συμμετοχής σας σας παρακαλώ θερμά να μας δηλώσετε το πρόσωπο που επιθυμείτε να σας αντιπροσωπεύσει μέσω απλής έγγραφης εξουσιοδότησης, την οποία και επισυνάπτουμε (Συν. 2).

Τέλος, σας παρακαλούμε θερμά προκειμένου να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην 12ηΓενική Συνέλευση, αλλά και για να προβούμε έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες κρατήσεις, να προκαταβάλετε έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 το 30% του κόστους συμμετοχής σας στη συνέλευση και ως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 να εξοφλήσετε το ποσό στο σύνολό του. Όλες οι πληρωμές και οι κρατήσεις θα γίνουν απ’ ευθείας προς το γραφείο “Somewhere we know” (http://somewhereweknow.com/). Για τη διευκόλυνσή σας σας παραθέτουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς  του γραφείου “Somewhere we know”:

Pireaus Bank (KOURAFA I & P & G OE)

Account number: 5080-072588-187

IBAN: GR20 0172 0800 0050 8007 2588 187

EUROBANK (KOURAFA I & P & G OE)

Account number: 0026.0323.61.0200595378

ΙΒΑΝ: GR27 0260 3230 0006 1020 0595 378

Για κρατήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε  στις κ.κ. Τζούλια και Ζέτα Κουράφα, υπεύθυνες του γραφείου (Τηλ: 211 4113224, email: [email protected]). Τέλος, οι άνθρωποι του Διαζώματος (Τηλ: 210 82 54256-7) θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε.

 

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος.