Γρήγορη μετάβαση

1η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016

Σχετικά Θέατρα

 Αγαπητά μας μέλη,

Με χαρά σας ενημερώνω ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2015, η 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Η επιλογή της Επιδαύρου δεν είναι τυχαία, καθώς για τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σχεδιάζουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού: ένα ταξίδι στο περιβάλλον της ίασης». Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι να αποκατασταθεί η αυθεντική υπόσταση του μνημειακού συγκροτήματος και να προσφερθεί στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία: να γνωρίσουν και να βιώσουν το τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την Αρχαιότητα, πώς η θρησκευτική λατρεία και τα στοιχεία της φύσης (θέση, κλίμα, χλωρίδα, πανίδα, νερό, ως βασικός παράγων ίασης) συνδυάστηκαν με την ανακάλυψη της ιατρικής επιστήμης. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα της αποκατάστασης της ενδημικής βλάστησης θα επιτρέψει την άμεση σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με το φυσικό του περιβάλλον.

Συνεπώς, οι εργασίες της φετινής μας γενικής συνέλευσης θα συνδυασθούν με ένα οδοιπορικό στην ίαση. Μάλιστα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και θα μας συμπαρασύρει στο πολυετές ταξίδι του στον επιβλητικό αυτό χώρο.

Επίσης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ετοιμάζουμε για τα μέλη μας, καθώς και για τους καλεσμένους μας, όμορφα μουσικά και θεατρικά δρώμενα τόσο στο μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, όσο και στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου του Άργους.

Το διαδικαστικό μέρος της 9ης Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» (διαπίστευση απαρτίας – εκλογή προεδρείου) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα από 19.00 έως 21.00 μ.μ. στο μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου.
Όμως, η 9η Γενική Συνέλευση είναι και εκλογική. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο AMALIA στο Ναύπλιο, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου «.τα μέλη του Σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε να αντιπροσωπεύονται από άλλο τακτικό μέλος. Για την αντιπροσώπευση αυτή απαιτείται απλή έγγραφη εξουσιοδότηση του αντιπροσωπευόμενου. Κάθε μέλος μπορεί να εξουσιοδοτεί στη Γενική Συνέλευση ένα μόνον άλλο μέλος».

Όπως επίσης αναφέρεται στο Καταστατικό «.Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή μπορούν να θέσουν όλα τα τακτικά μέλη του σωματείου. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως και αποστέλλονται στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ταχυδρομικά (Μπουμπουλίνας 30 / Τ.Κ.: 10682), ηλεκτρονικά ([email protected]) ή τηλεομοιοτυπικά (210/8254258) το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης.».

Συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016..

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ορμητήριο μας θα είναι το πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο, όπου θα διαμείνουμε στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» και στο ξενοδοχείο «PARK» . Ήδη έχουμε εξασφαλίσει ειδικά για τα μέλη μας μια πολύ καλή προσφορά, ώστε να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε τις επιθυμίες όλων. Παρακάτω σας παραθέτω τις τιμές των δωματίων, οι οποίες προέκυψαν μέσα από την άψογη συνεργασία μας με τους διευθυντές και των δύο ξενοδοχείων:

Α) Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»:

Μονόκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή και φόρους: 75 € / ημερησίως.

Δίκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή και φόρους: 85 € / ημερησίως.

Τρίκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή και φόρους: 95 € / ημερησίως.

Β) Ξενοδοχείο «PARK»:

Μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό: 34,00 € / ημερησίως

Δίκλινο δωμάτιο με πρωινό: 48,00 € / ημερησίως

Το γεύμα και το δείπνο (για όσους επιλέξουν το PARK) θα προσφέρεται στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ και θα καλυφθεί από το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Στις ενημερωτικές επιστολές που θα ακολουθήσουν θα σας παρουσιάσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου, το οποίο θα περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις, καθώς και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Προκειμένου να έχει επιτυχία η διοργάνωση της Συνέλευσής μας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας σε αυτή έως τη Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ως συνημμένο αρχείο. Σε περίπτωση μη συμμετοχής σας σας παρακαλώ θερμά να μας δηλώσετε το πρόσωπο που επιθυμείτε να σας αντιπροσωπεύσει μέσω απλής έγγραφης εξουσιοδότησης, την οποία και επισυνάπτουμε

Η γραμματέας του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κα Κατερίνα Αβραμοπούλου, θα είναι στη διάθεση σας για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Σας περιμένω όλους.

Φιλικά,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Μπένος