Γρήγορη μετάβαση

«Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»

Σχετικά Θέατρα

dt-08072016-xronikes-asinexeies

 

Tο Σάββατο 02 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος του «Διαζώματος», κ. Σταύρος Μπένος, παρευρέθηκε στη Λάρισα, όπου ήταν ομιλητής σε ημερίδα με θέμα: «Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων.

Στην ομιλία του με τίτλο, «Λάρισα και Αρχαίο Θέατρο: Μια εκρηκτική συνομιλία», ο κ. Μπένος, περιέγραψε την εκρηκτική σχέση του θεάτρου της Λάρισας με την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς και την περιπέτεια της ανάδειξης του σπουδαίου αυτού μνημείου (απαλλοτριώσεις, κατεδαφίσεις κτιρίων, ανασκαφή, μελέτες και εργασίες αποκατάστασης κ.α.). Τόνισε, επίσης, ότι η ανάδειξή του αποτέλεσε τελικά ένα θρίαμβο για την πόλη και αναβάθμισε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπένος απαρίθμησε τα πέντε μεγάλα προγράμματα που σχεδιάζονται την περίοδο αυτή και θα υλοποιηθούν, με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, τα οποία έχουν ως στόχο την σύνδεση του μνημείου με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτίθεται να αναθέσει με χρήματα που συγκεντρώνει στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του μνημείου την εκπόνηση των μελετών που αφορούν την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, προκειμένου η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του μνημείου να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικά δελτία τύπου και δημοσιεύματα: