Γρήγορη μετάβαση

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ – Ο Άνθρωπος, ο Επιστήμων, ο Δάσκαλος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ - Ο Άνθρωπος, ο Επιστήμων, ο Δάσκαλος

Η ταινία:
Χαράλαμπος Μπούρας
Ο ‘Aνθρωπος, ο Επιστήμων, ο Δάσκαλος

Είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντερ βασισμένο στη ζωή και στο επιστημονικό έργο του κ.Χαρ. Μπούρα. Αναφέρεται στα παιδικά και νεανικα του χρόνια. Τα όνειρα και ο έρωτας του για την Αρχιτεκτονική επιστήμη. Η φοιτητική του εργασία. Σπουδές στην Ελλάδα και εξωτερικό. Παρίσι.
Οικογένεια. Το διδακτικό του έργο, τις μελέτες, τα άρθρα και τα αναστηλωτικά του υποδείγματα. Τις θεωρητικές και πρακτικές του παρεμβάσεις, την προστασία του μνημειακού μας πλούτου.

Παρουσιάζουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν τον μεγάλο αυτόν επιστήμονα. Χωρίς ύφος και έπαρση. Η αποδοχή της γνώμης των άλλων. Η απλότητα με την οποία ρωτά να μάθει. Η καθαρή κρίση του. Το τεράστιο συγγραφικό του έργο. Σχεδόν όλοι οι εν ενεργεία σήμερα ‘Ελληνες αρχιτέκτονες αναστηλωτές ειναι μαθητές του κ. Χαρ. Μπούρα. ( Συνεντευξεις ). Το μεγαλό αναστηλωτικό έργο στην Ακρόπολη και Ηρώδειο. Ο συντηρητής που χαρίζει χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι ο άνθρωπος που σχεδόν επι τέσσερες δεκαετίες έχει ντύσει με σκαλωσιές τα μνημεία της Ακρ’οπολης. Δεν υπέκυψε σε όσους δυσανασχετούσαν για τον σιδερόφρακτο Παρθενώνα.

Η ταινία “Χαράλαμπος Μπούρας” είναι η βιογραφία του απλού αλλά μεγάλου επιστήμονα.

dem-bouras14102015

Μπάμπης Τσόκας
Σκηνοθέτης

Σενάριο Σκηνοθεσία
Φωτογραφία Μονταζ
Μπάμπης Τσόκας

Αφηγητής:
Μυρτώ Καμβυσίδη
‘Αγγελος Σταθόπουλος

Τραγούδι:
Μυρτώ Καμβυσίδη

Βοηθός Σκηνοθέτου
‘Αλκης Λορέντζος

‘Ηχος-Μιχαζ
Peter Östlund

Animation
Anne – Marie Harms