Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

Σχετικά Θέατρα

14 Aπριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου αρχαίας Σικυώνας».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος και ο μελετητής, αρχιτέκτων – μηχανικός, κος Γιώργος Μπινιάρης. Το ποσό για την αμοιβή του μελετητή, ύψους 10.500 ευρώ, θα καλυφθεί από τον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) που έχει ανοίξει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας.

Αντικείμενο της ανατιθεμένης μελέτης είναι η αποκατάσταση – ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας, η συμπλήρωση των κατά χώρα σωζόμενων καταλοίπων του κοίλου του αρχαίου θεάτρου και η εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασής του.

Πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο της ανατιθέμενης μελέτης είναι:

  • Τοπογραφική μελέτη θεάτρου αρχαίας Σικυώνας
  • Γενική περιγραφή και τεκμηρίωση του μνημείου
  • Αρχιτεκτονική και γεωμετρική τεκμηρίωση – αποτύπωση του μνημείου
  • Αποτύπωση διάσπαρτων αρχιτεκτονικών μελών του κοίλου
  • Παθολογία του κοίλου
  • Πρόταση αποκατάστασης και ανάδειξης του κοίλου
  • Μελέτη διευθέτησης ομβρίων υδάτων

Υπενθυμίζουμε ότι για την αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 200.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων και το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του θεάτρου της Σικυώνας, τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και τους πολίτες που ενίσχυσαν τον «κουμπαρά» του μνημείου.

 

Δείτε το αρχαίο θέατρο καθώς και στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης. Αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Σταύρος Μπένος και Γιώργος Μπινιάρης

Tο αρχαίο θέατρο Σικυώνας και στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης.

  • Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης. Ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος και ο μελετητής, αρχιτέκτων - μηχανικός, κος Γιώργος Μπινιάρης