Γρήγορη μετάβαση

Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ξεναγεί και ενημερώνει το κοινό και τους γονείς σε συνεργασία με το Διάζωμα και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Σχετικά Θέατρα

Στο Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης πραγματοποιήθηκε στις 17/4/2016 η δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και «Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει» στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου, Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Το τριήμερο από 15 έως 17 Απριλίου 2016 το Σωματείο Διάζωμα πραγματοποίησε στην περιοχή μας την 3η συνάντηση με τα εταιρικά του μέλη με συμμετέχοντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας μαζί με άλλα 3 σχολεία από το Νομό Πρέβεζας ξενάγησε ( οι μαθητές του Γ3 τμήματος , υπό την καθοδήγηση της κ. Ζαντραβέλη και της κ. Γουβιά) και παρουσίασε δρώμενα στο κοινό, στα μέλη του Σωματείου Διάζωμα, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους παρόντες Αρχαιολόγους και στους γονείς των μαθητών στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Ο καλός καιρός και ο ενθουσιασμός των παιδιών συνέβαλε σε μια ωραία εκδήλωση, που όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν.

Σχολεία, φορείς και άνθρωποι του πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών, κάνοντας έτσι την περιοχή μας επίκεντρο του πολιτισμού για μία ημέρα.

Πρόκειται σίγουρα για μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους μαθητές των σχολείων που πραγματοποίησαν την ξενάγηση όσο και για όλους εκείνους που “ταξίδεψαν” στο παρελθόν μέσα από την φωνή του μέλλοντος!

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από ψηλά . στο βιντεάκι που αποτυπώνει την αξέχαστη εμπειρία .

Ως συνέχεια των παραπάνω, την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα , στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης του Δήμου Πρέβεζας μια όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε από το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ενώπιον γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, Εκπαιδευτικών Αρχών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου κοινού της πόλης. Στόχος, η ανάδειξη των προσπαθειών των μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων και βιωματικών δράσεων.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κώστας Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας για θέματα πολιτισμού, κ. Κορωναίος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Let’s adopt an ancient Theatre» και η συνεργασία μας με το Διάζωμα και την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας. Οι μαθητές μας αναλαμβάνοντας ρόλους δημοσιογράφου, ερευνητή, αναλυτή, οπερατέρ, φωτογράφου και ξεναγού υιοθέτησαν το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης και ανέλαβαν να το προβάλλουν και συνεργατικά, έξω από τα όρια της χώρας μας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Twin space , του ειδικού διαδικτυακού τόπου που προσφέρεται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή για να αναδειχτεί το έργο του προγράμματος eTwinning.

Σχετικά δημοσιεύματα