Γρήγορη μετάβαση

Τεχνολογία αρχαίου ελληνικού θεάτρου : εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός.

Σχετικά Θέατρα

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,
συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών «Γ. Καφταντζής»,
με θέμα:
”ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία. μηχανολογικός εξοπλισμός.
Αρχαία θέατρα της Βορείου Ελλάδος
Η περίπτωση του θεάτρου της Αμφίπολης”

Ομιλητής:
Γεώργιος Καραδέδος, αρχιτέκτων αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνηση Πολιτών “ΔΙΑΖΩΜΑ”, το οποίο το 2011 υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης και ξεκίνησε την προσπάθεια για την αποκάλυψή του.

Το 2015 το “Διάζωμα” συνδιοργάνωσε με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (και αργότερα με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών), την ΚΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και τη διευθύντριά της, κ. Περιστέρη, εκδηλώσεις για την ανάδειξη και προώθηση της αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου Αμφίπολης.

Κομβικό σημείο της προσπάθειας αποτελούσε η απαλλοτρίωση του χώρου που βρίσκεται το θέατρο. Το “ΔΙΑΖΩΜΑ” κατέβαλε το 2015 εξ ολοκλήρου το ποσό αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου εντός του οποίου βρίσκεται το θέατρο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εντάσσει το 2016 το ερευνητικό κομμάτι της ανασκαφής στο πρόγραμμά της και προωθεί την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία συμμετέχει με χρηματοδότηση και ο Δήμος Αμφίπολης.

Ελπίζουμε την άνοιξη του 2017 να ξεκινήσουν οι ερευνητικές εργασίες για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου Αμφίπολης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜ.ΔΗΜΟΥΔΗΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛ. ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ