Γρήγορη μετάβαση

Τέχνη υπό το φως της Αρχαίας Μεσσήνης

Σχετικά Θέατρα

dem-29072017-messini

H kathimerini.gr φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Δημήτρη Αθανασάκη για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Αρχαία Μεσσήνη. Ενας συγκινητικός αρχαιολογικός χώρος, μια ολόκληρη πόλη κάτω από το φως της Πελοποννήσου. Η ανασκαφική εργασία του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και της ομάδας του αγκαλιάζεται ήδη από επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος, σημαίνον κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και του κόσμου.

Σε αυτόν ακριβώς τον χώρο «εισβάλλουν» δύο κυρίες των εικαστικών, η Ιόλη Ξιφαρά και η Αλεξάνδρα Αθανασιάδου. Οι δύο καλλιτέχνιδες, με την επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη και την πλήρη συμπαράσταση του Πέτρου Θέμελη, με τα έργα τους θα σημάνουν την αδιάσπαστη συνέχεια της τέχνης και της τεχνικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Μετά τη μουσική και το θέατρο, ήθελα πολύ να ανοίξει ο χώρος και στα εικαστικά», αναφέρει στην «Κ» ο Πέτρος Θέμελης. «Με τη μετ’ επαίνων έγκριση του ΚΑΣ και του υπουργείου Πολιτισμού, βέβαια», συνεχίζει. «Μου αρέσει η ωρίμανση του αρχαιολογικού κόσμου στην Ελλάδα, το άνοιγμα που κάνει προς διαφορετικές προσεγγίσεις στους αρχαιολογικούς χώρους· το ΚΑΣ ειδικά, που έχει κατηγορηθεί για συντηρητισμό, μοιάζει να ξεπερνάει αυτή τη λογική», συμπληρώνει ο κ. Θέμελης.

H kathimerini.gr