Γρήγορη μετάβαση

Σύσκεψη για την προώθηση των διαδικασιών ανάδειξης των χώρων θέασης και ακρόασης του Νομού Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 στις 13.00 στη Νομαρχία Λασιθίου σύσκεψη  για την προώθηση των διαδικασιών ανάδειξης των χώρων θέασης και ακρόασης του Νομού Λασιθίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης, η Εφορος Αρχαιοτήτων κα Βίλλυ Αποστολάκου,  οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και Λεύκης κ. Γιάννης Δρακάκης, ο αντινομάρχης κ. Θόδωρος Πατεράκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μάνος Μαρκόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Αντώνης Ανηψητάκης , η γενική γραμματέας της Νομαρχίας κα Ελένη Μπρεδάκη, ο Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος και τα μέλη του Σωματείου κ.κ. Νένα Γαλανίδου, καθηγήτρια αρχαιολογίας και Αφροδίτη Κωστάκη, δημοτική σύμβουλος Αγίου Νικολάου.Ύστερα από ευρεία συζήτηση δύο ωρών αποφασίστηκε να ανατεθούν άμεσα στο Ίδρυμα Τεχνολογικών Εφαρμογών της Κρήτης με υπεύθυνο τον καθηγητή κο Απόστολο Σαρρή δύο γεωφυσικές έρευνες για τα αρχαία θέατρα Κουφονησίου και Ιεράπυτνας,  Το κόστος των μελετών θα αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και το συντονισμό του έργου θα έχει η γενική γραμματέας της Νομαρχίας κα Ελένη Μπρεδάκη.  Παράλληλα, η κα Βίλλυ Αποστολάκου θα προχωρήσει στη συγκρότηση των χορηγικών φακέλων για τα παραπάνω θέατρα.

  • Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Θόδωρος Πατεράκης, η κα Νένα Γαλανίδου, ο κ. Σταύρος Μπένος, ο κ. Σήφης Αναστασάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, η γενική γραμματέας της Νομαρχίας κα Ελένη Μπρεδάκη και η Έφορος Αρχαιοτήτων κα Βίλλυ Αποστολάκου.
  • Μεταξύ άλλων διακρίνονται: o Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, ο κ. Σταύρος Μπένος, το μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης κα Νένα Γαλανίδου και ο αντινομάρχης κος Θόδωρος Πατεράκης.