Γρήγορη μετάβαση

Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού

Σχετικά Θέατρα

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης και ελήφθη θετική απόφαση για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις αρχές του οράματος της Β.Α.Α. Ηρακλείου:

«Ο στρατηγικός στόχος διαμορφώνεται με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής ΣΟΑΠ/ΒΑΑ. Στο σύνολό τους οι προκλήσεις που διατυπώθηκαν για την περιοχή ΣΟΑΠ/ΒΑΑ αφορούν στην αποκατάσταση των «ΚΕΝΩΝ» δηλαδή στην ενίσχυση της συνοχής. Των «ΚΕΝΩΝ» που τραυματίζουν την λειτουργία της οικονομίας, της πόλης και της κοινωνίας και είναι αλληλένδετα. Τα «ΚΕΝΑ» κτίρια των επιχειρήσεων που κλείνουν διαταράσσουν τη συνοχή της πόλης και δημιουργούν το μεγάλο «ΚΕΝΟ» της ανεργίας, πληγή στην οικονομία. Με τη σειρά της η ανεργία δημιουργεί το μεγάλο «ΚΕΝΟ» της φτώχειας που διαταράσσει τη συνοχή στην κοινωνία. Τα «ΚΕΝΑ» από την μη χωρική σύνδεση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου και μεταφορών βιώσιμης κινητικότητας, διαταράσσουν τη συνοχή της πόλης και επιβαρύνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αστικού περιβάλλοντος.

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος και οι εθελοντές – τακτικά μέλη του Σωματείου, κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού και Ιωάννης Ζηρίνης, εμπειρογνώμων σε θέματα Ανάπτυξης.

Η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής και διακίνησης στην πόλη του Ηρακλείου, θα αναδείξει εντός αυτής σημεία ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. το ενετικό τείχος, στο οποίο θα προσδοθούν και νέες πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις, θα τη συνδέσει με τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην ιστορική πόλη του Ηρακλείου.

————

Η υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2017. Μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφο σε pdf, εδώ.

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα