Γρήγορη μετάβαση

Συνέδριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: «Δημόσια Αρχαιολογία 1».

Την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Δημόσια Αρχαιολογία 1». Το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Β της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Innovating Training Aims for Public Archaeology, Erasmus +”.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την κα Νένα Γαλανίδου, μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Επίσης, την επιστημονική επιτροπή του αποτελούν οι κ.κ. Βασίλης Γκανιάτσας (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο), Χλόη Μπάλλα (Παν/μιο Κρήτης), Κώστας Σουέρεφ (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων), Νικόλαος Σταμπολίδης (Παν/μιο Κρήτης) και Αναστασία Τζιγκουνάκη (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου).

Κορυφαίοι ομιλητές και επιστήμονες της αρχαιολογίας θα παρουσιάσουν επίκαιρα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της Δημόσιας Αρχαιολογίας και φέρουν τα μνημεία κοντά στις τοπικές κοινωνίες και την ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου σε pdf

Το πρώτο συνέδριο Δημόσιας Αρχαιολογίας πραγματοποιείται στην Κρήτη- cnn.gr