Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση μελών του «Άνω Διαζώματος» (vid)

Η 2η Συνάντησή των μελών του σωματείου «Άνω Διάζωμα» υπό τον γενικό τίτλο «Ζώσες Συναντήσεις» πραγματοποιήθηκε σε πολυχώρο στου Ψυρρή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα τακτικά και εταιρικά μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας και τα νέα εργαλεία άντλησης πόρων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στα προγράμματα βιώσιμη ανάπτυξης.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας παρουσίασαν τη δική τους, νεανική ματιά για τα μνημεία του τόπου τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του μαθητικού Διαγωνισμού «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», που συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το σωματείο «Διάζωμα». Οι μαθητές 32 σχολείων από όλη τη χώρα κατέθεσαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτών, με τα οποία ξεναγούν το κοινό σε αρχαία θέατρα και ωδεία της περιοχής τους. Κριτική επιτροπή θα αναδείξει και θα βραβεύσει τα καλύτερα βίντεο, ενώ το σύνολο του υλικού θα χρησιμοποιηθεί από τα μέσα της ΕΡΤ.

Την αναγκαιότητα για σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων για τη σύνδεση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος.Στο ανανεωτικό πνεύμα που διακατέχει τους νέους ανθρώπους για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αναφέρθηκε ο Πρόδρομος Τσιαβός, νομικός και μέλος του «Άνω Διαζώματος».Το «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι μια πρωτοβουλία νέων που γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποτελείται από εκπροσώπους της νεότερης γενιάς και λειτουργεί ως δεξαμενή εκκόλαψης καινοτόμων ιδεών, με στόχο την προώθηση της προσπάθειας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, αλλά και την ένταξή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

(κάμερα/μοντάζ) ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, εθελοντής «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Συντάκτης Ελένη Σαλβαρίδη

  • Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα και τα video, εδώ.