Γρήγορη μετάβαση

Σέρρες: Επίσκεψη κλιμακίου του Σωματείου «Διάζωμα» στους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονική έκδοση – Portal “KERDOS.gr”
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του Σωματείου «Διάζωμα» με επικεφαλής τον πρώην υπουργό πολιτισμού Σταύρο Μπένο.

dem-05062013

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άμεση απαλλοτρίωση των κτημάτων που βρίσκονται δίπλα στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης με στόχο τη συνέχιση και ολοκλήρωση των ανασκαφών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπένο «η ανασκαφή πρόκειται να φέρει στο φως το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης, όπως προκύπτει από τα σχέδια και τις έρευνες εθελοντών αρχιτεκτόνων που συμμετέχουν στο «Διάζωμα».

Το κλιμάκιο του «Διαζώματος» επισκέφθηκε παράλληλα και τις ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ταφικό περίβολο στο λόφο Καστά, στην αρχαία Αμφίπολη, με τον πρώην υπουργό να δηλώνει ενθουσιασμένος από την αρχαιολογική ανασκαφή.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, επεσήμανε ότι με την αμέριστη συμπαράσταση και οικονομική βοήθεια του «Διαζώματος» πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι ανασκαφές για την εύρεση του αρχαίου θεάτρου στην Αμφίπολη που θα αποτελέσει, όπως είπε, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της χώρας μας.

 

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.