Γρήγορη μετάβαση

Με το Somewhere We Know…στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Το Somewhere we know είναι ένα γραφείο πολιτισμικού και περιηγητικού τουρισμού, που γεννήθηκε μέσα από την οικογένεια του Διαζώματος το 2014. Απευθύνεται σε Ελληνες και ξένους  ταξιδιώτες-περιηγητές που επιθυμούν να εμβαθύνουν, να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της Ελλάδας. Στα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας, όλοι τρέχουν πυρετωδώς σχεδιάζοντας το επόμενο βιωματικό ταξίδι.

Το διάστημα αυτό που #Μένουμε σπίτι, το Somewhere we know, συνεχίζει να μας ταξιδεύει. Μας οδηγεί νοερά στην Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου, μας συστήνει τα απαράμιλλης ομορφιάς αρχαία θέατρα της Ηπείρου, μας μεταδίδει όμορφες εικόνες και ήχους και μας θυμίζει πως η δυσκολία είναι παροδική και η στιγμή κατάλληλη για τον σχεδιασμό των επόμενων ταξιδιωτικών εμπειριών που θέλουμε να ζήσουμε!

Απολαύστε τη στη συνέχεια:

swk

 

~ Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου ~

“… οι καλύτερες στιγμές που έζησα,
ήταν σε κοχύλια θεάτρων
ολότελα άδεια.”

Γ. Σεφέρης

Με αυτό το απόσπασμα απο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη, ξεκινάει αυτό το μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

kassope

Μία παραγωγή του Σωματείου “Διαζώμα” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει με τρόπο μοναδικό στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, την ιστορία και τον πολιτισμό ενός τόπου μαγικού.

Δείτε το ντοκιμαντέρ online εδώ >> 

Στην ταινία αυτή, για τα σπουδαία μνημεία της Ηπείρου μιλούν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι που με την επίμονη και πολύχρονη εργασία τους συνέδεσαν το όνομα τους με αυτά.

Καλή θέαση και καλό Σαββατοκύριακο!