Γρήγορη μετάβαση

Λάρισα: Ξαναζωντάνεψε το αρχαίο θέατρο

Σχετικά Θέατρα

THESSALIANEWS.gr
21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο λόγος του αρχαίου δράματος ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 2.500 χρόνια χθες στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας με την ευκαιρία της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης για τα Αρχαία Θέατρα «Διάζωμα» και τιμητικής εκδήλωσης για τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζιαφάλια.

dem-21092014thessalianews-larissa

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τρία χορικά από την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, που πρωτοπαρουσίασε το 1988 το «Θεσσαλικό Θέατρο», εγκαινιάζοντας το Β΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, υπό τη φροντίδα του Κώστα Τσιάνου και σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας και τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη.

Το «Διάζωμα» αποτελεί μια πρωτοβουλία του κ. Σταύρου Μπένου, πρώην υπουργού Πολιτισμού και πρώην Δημάρχου Καλαμάτας και πολλών άλλων ανθρώπων του πνεύματος και των τεχνών και έχει ως σκοπό την ανάδειξη – προστασία και ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία της μοναδικής περιουσίας παγκόσμιας εμβέλειας που είναι τα αρχαία θέατρα, τα ωδεία, τα μνημεία κλπ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Λίνα Μενδώνη, η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα περιστέρη και η Αννα Παναγιωταρέα.