Γρήγορη μετάβαση

Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας

Σχετικά Θέατρα

Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», ο οποίος γιόρταζε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτή το Δήμο Θηβαίων και σε συνεργασία με τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επισκεφθήκαμε την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 18:00 το απόγευμα το Καβείριο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας απολαύσαμε τη ξενάγηση της προϊσταμένης της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κας Αλεξάνδρας Χαραμή. Ακολούθησε ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, με τους παρακάτω ομιλητές:

1. Αλεξάνδρα Χαραμή

«Ο αρχαιολογικός χώρος του Καβιρείου: οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί από τη Θ΄ Ε.Π.Κ.Α.»,

2. Σταύρος Μπένος

«Ο ρόλος των πολιτών στην ανάδειξη των μνημείων»,

3. Δημήτρης Μάρκου

«Τα Καβείρια Μυστήρια της Θήβας».

Στόχος της ημερίδας ήταν να διατυπώσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβείριο. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Σύλλογος «ΛΑΪΟΣ» θα ανοίξουν άμεσα τον κουμπαρά (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό), ο Δήμος Θηβών και η Αντιπεριφέρεια Βοιωτίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων.  Όλοι μαζί και σε συνεργασία με τους πολίτες της περιοχής θα διακινήσουμε χορηγικό υλικό στις επιχειρήσεις της περιοχής. Το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρώσουμε για συμπληρωματικές ανασκαφικές έρευνες, επαναλειτουργία του αρχαίου αποχετευτικού αγωγού, μικρές στερεώσεις και μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου, είναι 100.000 ευρώ.

Δώσαμε όλοι την υπόσχεση να δουλέψουμε συντονισμένα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε το ποσό για τις παραπάνω εργασίες και να προετοιμάσουμε έτσι το τεχνικό φάκελο που απαιτείται για την ένταξη του όλου έργου στο Ε.Σ.Π.Α.

  • Άποψη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας
  • Στιγμιότυπο από τη ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο στο Καβίρειο
  • Στιγμιότυπο από την ημερίδα, όπου διακρίνονται οι ομιλητές