Γρήγορη μετάβαση

‘Ηταν ένα διήμερο ταξίδι πυκνό σε εκπλήξεις

Σχετικά Θέατρα

1η ημέρα: Παρασκευή 3 Ιουνίου – Ορχομενός Βοιωτίας

18.30 Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο του Βοιωτικού Ορχομενού, όπου πλήθος κόσμου ήταν εκεί, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας.
19.30 Ημερίδα στις ωραίες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος «ΠΕΤΡΙΝΑ», η οποία εξελίχθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Στο κλείσιμο της βραδιάς η μικρή Ελεωνόρα, μαθήτρια της σχολής της κας Έφης Μηλιώτη μου παρέδωσε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συμμαθητές της για τον κουμπαρά του θεάτρου.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου πρέπει να συνδυαστεί με τη μελέτη συνολικής ανάπλασης του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, η οποία θα συμπεριλάβει εκτός από το αρχαίο θέατρο και τα δύο σπουδαία γειτονικά μνημεία , το θολωτό τάφο – θησαυρό του Μινύου και το βυζαντινό ναό της Παναγίας Σκριπούς.Έτσι η περιοχή θα μετατραπεί σε μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο, αφού θα περιλαμβάνει τρία κορυφαία μνημεία της προϊστορικής, την ελληνιστικής και της βυζαντινής περιόδου. Το ΔΙΑΖΩΜΑ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την προώθηση του οραματικού αυτού στόχου.

2η ημέρα: Σάββατο 4 Ιουνίου – Φέρες

20.00 Ημερίδα στην όμορφη κεντρική πλατεία του Βελεστίνου με θέμα : «Στα ίχνη του αρχαίου θεάτρου των Φερών». Μεγάλη συμμετοχή, μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο επιβεβαιώνεται με την ανακοίνωση της ίδρυσης τοπικού συλλόγου, με αποστολή την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φερών.