Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη εργασίας του κ. Σταύρου Μπένου στην Κομοτηνή. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.

Από τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από το αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, κα Άρτεμη Τσολάκη, από τους εθελοντές – τακτικά μέλη του Σωματείου κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Ιωάννη Ζηρίνη, εμπειρογνώμονα σε θέματα Ανάπτυξης, τα τακτικά μέλη του Σωματείου, κ.κ. Ιωάννη Λασκαράκη, Άσπα Γαργάλα και Γκαϊφύλλια Αθανάσιο, καθώς και από την κα Αναστασία Τσώμου, τακτικό μέλος του Σωματείου και διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

Το κλιμάκιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, το Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, κα Χρύσα Καραδήμα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Βασίλη Πιτσινίγκο, το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας, κ. Κωνσταντίνο Καλούδη και την πρόεδρο της ΔΕΚΕΠΑΚ, κα Νατάσα Λιβεριάδου, με θέμα τη διεθνοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, δηλαδή της “VIA EGNATIA”.

Το σχέδιο της πολιτιστικής διαδρομής της Εγνατίας Οδού, το οποίο είχε αρχικά προταθεί από τον κ. Ιωάννη Λασκαράκη, δρομολογήθηκε από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Παυλίδη και θεσμοθετήθηκε ως πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) για την Εγνατία Οδό.

Τα στελέχη του Σωματείου εξέφρασαν στους φορείς την απόλυτη διαθεσιμότητά τους να συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους στην υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, αλλά και στη δημιουργία ενός αρχαιολογικού – πολιτιστικού πάρκου στην πόλη της Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε, τέλος, ότι η επόμενη γενική συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το Σεπτέμβριο του 2017 και θα έχει ως βασικό θέμα της τη διεθνοποίηση της Via Egnatia.

  • Στιγμιότυπο απο τη Συνάντηση