Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο αρχιτέκτων – μηχανικός και μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Νίκος Χατζηδάκης, καθώς και οι εθελοντές του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Ιωάννης Ζηρίνης, εμπειρογνώμων σε θέματα ανάπτυξης και ευρωπαϊκών πόρων και κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμων σε θέματα τουρισμού, επισκέφθηκαν την Κρήτη.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Παλιάς Πόλης, κ. Γιάννη Αναστασάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού, κ. Gian Andrea Garancini, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, κ. Βασιλική Συθιακάκη, την προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας, κ. Ιωάννα Σερπετσιδάκη, την αρχαιολόγο της Εφορείας, κ. Δανάη Κοντοπόδη, την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, κα Μαρία Κασσωτάκη, καθώς και με την κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, πρώην βουλευτή και Νομάρχη Ηρακλείου, νυν πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του ρωμαϊκού θεάτρου Γόρτυνας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ».

Κατά τη διάρκεια της πολύ γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης διερευνήθηκε το ενδεχόμενο σχεδιασμού και εφαρμογής ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Ηρακλείου, στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου, η ένταξη τους στην καθημερινότητα των πολιτών και η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν την έδρα της Περιφέρειας της Κρήτης, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, κ. Βασιλική Συθιακάκη, την προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας, κ. Ιωάννα Σερπετσιδάκη, την αρχαιολόγο της Εφορείας, κα Δανάη Κοντοπόδη, την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μαρία Κασσωτάκη, την κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, πρώην βουλευτή και Νομάρχη Ηρακλείου, νυν πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του ρωμαϊκού θεάτρου Γόρτυνας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αρχιτέκτων – μηχανικός, κ. Νίκος Χατζηδάκη παρουσίασε σε όλους τους φορείς τη μελέτη αποκατάστασης του ρωμαϊκού θεάτρου της Γόρτυνας που έχει εκπονήσει.

Εν συνεχεία όλοι οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν το ενδεχόμενο σχεδιασμού και υλοποίησης ενός αρχαιολογικού πάρκου με άξονα τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας, την Μεσσαρά και τη Γεωργική Σχολή. Στόχος του παραπάνω προγράμματος θα είναι η ανάδειξη των μνημείων και η σύνδεσή τους με την αειφορία και την τοπική οικονομία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το κλιμάκιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», ο Δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Μπομποδάκης, καθώς και οι κ.κ. Δανάη Κοντοπόδη, αρχαιολόγος της Εφορείας, Αθανασία Κάντα, αρχαιολόγος, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, πρώην βουλευτής και Νομάρχης Ηρακλείου, νυν πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του ρωμαϊκού θεάτρου Γόρτυνας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ» και Ρένα Τυλλιανάκη, «ψυχή της ανάδειξης του θεάτρου της Γόρτυνας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. Εκεί ενημερώθηκαν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο, καθώς και για την εξέλιξη της ανασκαφής του θεάτρου.

Διαβάστε, επίσης, τα σχετικά δημοσιεύματα:

Δείτε φωτογραφικό υλικό :

Στιγμιότυπα από την ξενάγηση στο ρωμαϊκό θέατρο της Γόρτυνας