Γρήγορη μετάβαση

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ»

 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ».

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ

 

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο διαλέξεων του έτους 2016, ο οποίος έχει ως στόχο να φωτίσει τρία λιγότερο γνωστά – πλην όμως εξίσου σημαντικά – αρχαία θέατρα: το αρχαίο θέατρο της Πλατιάνας στην Ηλεία, το αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών στη Μαγνησία και το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας στην Αιτωλοακαρνανία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του Megaron Plus.

Ομιλητές και θέματα της διάλεξης :

  • Βασιλική Σισμάνη – Αδρύμη, Δρ. αρχαιολόγος-πρώην προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, με θέμα: «Το Αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών: Η μαγεία της αποκάλυψης ενός μνημείου, οι προοπτικές της ανάδειξής του και οι προσδοκίες».
  • Ευστράτιος Παυλίδης, αρχιτέκτων-μηχανικός, με θέμα: «Το Αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών: Ένα μαύρο κρυμμένο κοχύλι».

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή δελτίων στο Μέγαρο Μουσικής θα ξεκινήσει στις 5:30 μ.μ.

dt-26022016thevenmegaroplus

Εικ. 1

Χορηγός Επικοινωνίας

EPTlogo