Γρήγορη μετάβαση

Εικονική 3D περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα!

Σύμφωνα με το project, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν μια Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση με την επωνυμία ΕΠΕΙΚΟΝ, η οποία «επιδιώκει την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων και συγκεκριμένα του αρχαίου μνημείου του Επικουρίου Απόλλωνα» όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΙΚΟΝ.

To προϊόν που δημιούργησαν είναι καινοτόμο και τιτλοφορείται APPOLLO (APPlication APOLLON). Περιλαμβάνει μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, με ακριβή μοντελοποίηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και την παρουσίασή του στην αρχική μορφή, καθώς και γυαλιά cardboard. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συσκευή θα ενσωματώνεται στα γυαλιά και μέσα από την εφαρμογή θα μπορεί ο χρήστης να κάνει εικονική τρισδιάτατη (virtual 3d) περιήγηση στον ναό. Η αφορμή για τη δημιουργία της πολιτιστικής επιχείρησης, δόθηκε από τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΔΙΑΖΩΜΑ (που έχει στόχο την υιοθεσία Αρχαίων Μνημείων) με το Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, ενώ τη γενική εποπτεία της εφαρμογής έχει ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης. Τα παιδιά έχουν πουλήσει πολλά «ΑPPOLLO» στην τιμή των 12 ευρώ το ένα, και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ.

Το πρωτοποριακό αυτό προϊόν που τοποθετεί την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού είναι μια μαθητική επιχείρηση με προοπτική καθώς δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην ελληνική αγορά, έχει παγκόσμιο κοινό και η τεχνολογία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξενάγηση και σε πολλούς άλλους ναούς και αρχαία μνημεία έτσι ώστε να αναδειχθεί και με αυτό τον τρόπο ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός. Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το ναό να έχουν μια σχεδόν πραγματική εμπειρία ξενάγησης. Εμπνέει τους χρήστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και συνιστά ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό μέσο.

Δείτε παρακάτω σχετικά δημοσίευματα :

 

Δείτε, επίσης, φωτογραφικό υλικό:

H Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση ΕΠΕΙΚΟΝ του Β' Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού και η εφαρμογή