Γρήγορη μετάβαση

Διαγωνισμός Βίντεο – «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα»

29 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»,  που υλοποιείται από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνεται μία νέα δράση και με τη συνεργασία της ΕΡΤ με τίτλο: «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα».

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους, μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτών, τα οποία μπορούν να στείλουν στην ΕΡΤ μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα συμμετοχής.

Ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών θα αξιολογήσει τα βίντεο και θα βραβεύσει τα καλύτερα από αυτά στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού θα αξιοποιηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους και όλες να απολαύσουν μια ξεχωριστή περιήγηση στον μοναδικό αυτό πολιτιστικό πλούτο, μέσα από τη φρέσκια ματιά των παιδιών όλης της χώρας.

Σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τα μνημεία της περιοχής τους και να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της μέριμνας για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το επίσημo Site της ΕΡΤ.

 

dt-logoert29022016

ΕΡΤ – ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ