Γρήγορη μετάβαση

Α’ Επιστολή στα μέλη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί μου Φίλοι,

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ η 2η γενική μας συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης μεταξύ 11.00-15.00. Θα προηγηθεί ξενάγηση στο θέατρο του Διονύσου στις 10.00 από τον αρχιτέκτονα-αναστηλωτή κ. Κωνσταντίνο Μπολέτη. Ο Διευθυντής του Μουσείου καθηγητής κ. Παντερμαλής προτίθεται να προσφέρει μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης ξενάγηση σε όσους το επιθυμούν. Επίσης θα παραχωρηθεί ένα μεγάλο μέρος του εστιατορίου του Μουσείου για το μεσημεριανό μας γεύμα. Για όλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον κ. Δημήτρη Παντερμαλή, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, καθώς και τους εργαζομένους του για τη μεγάλη προθυμία τους να μας φιλοξενήσουν.

Το στίγμα της 2ης γενικής συνέλευσης θα είναι η χρηματοδότηση όλων των χώρων θέασης και ακρόασης. Κατά τη διάρκειά της θα ξεδιπλώσουμε τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες μας για τη συγκέντρωση χρημάτων για το κάθε θέατρο ξεχωριστά μέσω ειδικού τραπεζικού λογαριασμού (ηλεκτρονικού κουμπαρά). Επιδίωξή μας είναι η διαρκής ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των πολιτών και θεσμών της χώρας, προκειμένου να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι σήμερα ασχοληθήκαμε κυρίως με την επιστημονική τεκμηρίωση των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης. Τώρα όμως είναι η ώρα να αναπτύξουμε δυναμικά την προσπάθειά μας με στόχο την χρηματοδότηση όλων των εργασιών (έρευνες, μελέτες, ανασκαφές, αναστηλωτικά έργα κ.ο.κ) για κάθε θέατρο ξεχωριστά. Θα συζητήσουμε επίσης τις νέες δραστηριότητες του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ (εκδοτικές, φιλμογραφικές, μετάφραση της ιστοσελίδας μας, συνεργασία με πανεπιστήμια κ.ο.κ.) με στόχο να δημιουργηθεί ένα αυθεντικό κίνημα πολιτών για την ουσιαστική και καθολική προστασία των μνημείων μας.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ αποφάσισε να γίνει η 3η γενική συνέλευση το 2010 στην Αιτωλοακαρνανία. Σας υπενθυμίζω ότι είχε προηγηθεί όλη η προετοιμασία για να γίνει η 2η γενική συνέλευση στις 18-20 Σεπτεμβρίου εκεί, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εθνικών εκλογών. Η προετοιμασία, μεταξύ των άλλων, περιλάμβανε και την πρώτη εκδοτική και φιλμογραφική δραστηριότητα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ με θέμα τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας. Η δουλειά αυτή που έγινε με την επιστημονική επιμέλεια των αρχαιολόγων κ.κ. Λάζαρου Κολώνα, Μαρίας Γάτση και Γιώργου Σταμάτη και τη χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με την προσωπική φροντίδα του Νομάρχη κου Ευθύμιου Σώκου θα παρουσιασθεί σε ειδική εκδήλωση στο Αγρίνιο το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009.

Σας καλώ λοιπόν να πάρετε μέρος στη 2η γενική μας συνέλευση, όχι μόνον ως φυσική παρουσία, αλλά καταθέτοντας και τις προτάσεις σας, είτε νωρίτερα (στέλνοντας e-mail ή επιστολή) είτε κατά τη διάρκεια των εργασιών της.

Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της γενικής συνέλευσης, θέλω να σας παρακαλέσω:

  • να μας απαντήσετε αν θα συμμετέχετε έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
  • να τακτοποιήσετε (όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει) την συνδρομή σας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ/σμού: 0170400573225
ALPHA BANK Αρ. Λογ/σμού: 104002002016612
ΑTTICA BANK Αρ. Λογ/σμού: 56348581
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ/σμού: 040/483108-01
EUROBANK Αρ. Λογ/σμού: 0026.0026.91.0201049769
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ/σμού: 5026-038350-177

Η συνδρομή είναι 100 ευρώ/ετησίως και για τα νέα μέλη η εγγραφή τους λογίζεται και ως συνδρομή του έτους εγγραφής. Οι γραμματείς του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ.κ. Άννα Δερβένη και Μαρία Ρουμανά θα επικοινωνήσουν με τον καθένα ξεχωριστά και είναι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις τόσο για την οργάνωση της συμμετοχής σας όσο και για την ετήσια συνδρομή σας.

 
Με τη βεβαιότητα ότι βαδίζουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις προς τη 2η γενική μας συνέλευση.
 
Σας περιμένω ΟΛΟΥΣ,
 

Φιλικά,

 
Ο Πρόεδρος
 
Σταύρος Μπένος