Γρήγορη μετάβαση

Από την Λήθη στο Φως… 15 Χρόνια μετά 30 Ιουλίου 2015 – Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

Σχετικά Θέατρα

25 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορική στιγμή μα και συνάμα μια σπάνια εμπειρία έζησαν οι 300 Θεατές καθισμένοι στο πρανές του Αρχαίου Θεάτρου Ήλιδας, σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθώς και με άλλους που παρακολουθούσαν όρθιοι, είτε μεσω όθόνης, το Συμφωνικό Ποίημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Αρετών Ανωτέρα” σε Μουσική Γιώργου Βούκανου, Λυμπρέτο Δημήτρη Ρουμπάνη, κείμενα Πινδάρου (Ολυμπιόνικοι). Παρακολουθήστε σχετικό video.

Το έργο ερμήνευσε η Χορωδία της ΕΡΤ με την Διδασκαλία της Νατάσσας Αγγελοπούλου, η Συμφωνική Ορχήστρα 70 Νέων Μουσικών του Boeblingen υπό την Διεύθυνση του Stefan Berdgolt, η Θεατρική Ομάδα του 1ου ΓΕΛ με την  Σκηνοθετική επιμέλεια της κας Ιωάννας Παπαδάκη.

Ερμήνευσαν: Antonella Oreficce Soprano, Άντα Αθανασοπούλου Soprano, Διονυσης Μελογιαννίδης Tenor Δημήτρης Παπαγεωργίου Baritone, Ελένη Αθανασοπούλου παιδική φωνή, Neville Jason Fahy (πιάνο), Μιχάλης Καραβασιλης (Απολλώνια Λύρα). Την Σκηνοθεσία της εκδήλωσης είχε ο Λευτέρης Δακαλάκης.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε: “Η αποψινή βραδιά για τον Δήμο Ήλιδας είναι εξόχως σημαντική. Απόψε γιορτάζουμε όλοι μαζί, σε αυτόν τον ιερό χώρο του πολιτισμού, το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου της Ήλιδας. Η πόλη της Αρχαίας Ήλιδας που  στην αρχαιότητα έλαμψε και διοργάνωνε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν και είναι, ένας φάρος Πολιτισμού για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο”.

Στους θεατές απευθύνθηκε ο Συντονιστής Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος για την αναβάθμιση της επισκεψιμότητας στον Αρχαιολογικό χώρο της  Ήλιδας, ο αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Κώστας Αντωνόπουλος και τέλος ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας και μουσικοσυνθέτης κ. Γιώργος Βούκανος  παρουσίασε το έργο του και τους συντελεστές αυτής της μοναδικής βραδιάς.

Το μεγάλο αυτό γεγονός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ήταν ενταγμένο στο Θεματικό 4ημερο «Το Ταξίδι των Ηρώων» στο πλαίσιο του έργου ’Innovation Culture and Creativity  for a new Economy – I.C.E”

Μια ονειρική βραδιά στο φως του φεγγαριού και μια ανεπανάληπτη εμπειρία που έβγαλε το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας μετά από 15 χρόνια από την Λήθη στο Φως…

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Από την Λήθη στο Φως... 15 Χρόνια μετά 30 Ιουλίου 2015 - Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα: